Ezért tisztítsd meg a faszenes grillt rögtön sütögetés után

Lassan itt a nyári meleg, és előkerülnek a kerti bútorok, velük együtt pedig a bográcsozás és grillezés tartozékai is. Van egy dolog, amire sokan nehezen szánják rá magukat, ez pedig a grillsütő tisztítása... Ha te sem a fanatikus grillsütő-takarítók közé tartozol, akkor most megosztjuk veled, miért lenne fontos a használat utáni azonnali tisztítása.

A grillezés mindenkinek mást jelent, de egy biztos: sok türelem kell hozzá. Ez pedig nemcsak az előkészületeket jelenti, hanem a jóllakottság utáni takarítást is. Könnyen felejthető pont, hiszen kinek van kedve megszabadítani a grillsütőt a ragacsos, odaszáradt húspáctól? Ha érdekel, miért fontos megtisztítani a grillsütőt, akkor olvass tovább!

A grillsütő megtisztítása azért is fontos, mert a következő grillezés alkalmával így fogsz tudni ízletes ételeket készíteni higiénikusan.

Nemcsak gusztustalan, mikor előkerül a grillsütő, és még a tavalyi maradékot kell levakargatni róla, de az egészségre is veszélyes.

Éppen ezért, ha tehetjük, használat után minél hamarabb kezdjük el a tisztítását, hogy ne száradhasson rá a maradék zsír és szén.

Használat után minél hamarabb kezdjük el a tisztítást, hogy ne száradhasson rá a maradék

Takarítási praktikák

Mivel nem könnyű a grillrács minden részéhez hozzáférni, ezért extra praktikákat is bevethetsz. Ha rögtön a használat után, a már kihült rácsokat becsomagolod egy újságpapírba, majd leöntöd vízzel, és egy éjszakát a szabad levegőn pihenteted, akkor másnap egy szivaccsal a nehezen hozzáférhető részeket is tisztára suvickolhatod.

Még hatékonyabb, ha a vizet szódabikarbónával, hamuval vagy kávézaccal kevered fele-fele arányban.

Ilyenkor hagyd rászáradni ezt az egyveleget, majd öblítsd le vízzel. Amit még a sütés előtt megtehetsz, hogy kevésbé tapadjon le a készülő étel a felületre, az az, hogy egy krumplit félbevágsz, és ezzel lekened. Se a hús, se a hal és a grillsajt nem fog annyira rátapadni.

Forrásunk volt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...