5 alapelv, amit az örök kritikus Gordon Ramsay tanított nekünk

November 8-a Gordon Ramsay születésnapja, ezért úgy gondoltuk, szemezgetünk kicsit a sztárséf főzésről vallott gondolataiból és elveiből. Ja, és boldog szülinapot kívánunk!

Ma, november 8-án ünnepli 55. születésnapját Gordon James Ramsay skót nemzetiségű szakács, médiaszemélyiség, a Brit Birodalom Rendjének birtokosa, több Michelin-csillag tulajdonosa, aki nyersen őszinte, kritikus, temperamentumos személyiségével talán a legkarizmatikusabb sztárséf, akit a Föld valaha a hátán hordott.

Gordon, a világ talán legkritikusabb séfje (via Instagram)

London Chelsea negyedében nyitott és hamar népszerűvé vált étterme, a Gordon Ramsay három Michelin-csillagot visel. Főzéssel kapcsolatos televíziós műsorai, mint például A fickó F-fel (The F-Word), Gordon Ramsay – A konyha ördöge (Kitchen Nightmares) és Gordon Ramsay – A pokol konyhája (Hell's Kitchen), hatalmas népszerűségnek örvendenek világszerte - via.

Lássuk, mit tanított nekünk a főzésről - 5 apró gondolatmorzsa Gordontól:

1.) Mindig tanulj és próbálj ki új dolgokat

Reddites megszólalásaiban nem győzi hangsúlyozni, milyen fontos, hogy séfként nyitottak legyünk az újra, az ismeretlenre. „Az első dolog, amiben biztos voltam, hogy séfként a világ szinte minden ízét és alapanyagát meg kell majd kóstolnom. Célom volt, hogy annyit tudjak mindenről, hogy sose legyen olyan, hogy fogalmam sincs, melyik összetevőt mire használjam."

2.) A citrom enyhíti a csípőset

Ha csilipaprikát vágtál, és a kezeden maradt az égető, csípős érzés, facsarj rá pár csepp citromot, és voilá, volt-nincs kellemetlenség! Ennyi a Gordon-módszer.

3.) Mindig mondd el, ami a szívedet nyomja

Mindig próbáljunk ki új dolgokat!

Nyers modorával kapcsolatban ezt vallja:

Mindig kimondom, ha valami a szívem nyomja, anyukám is azt tanította nekem, hogy álljak ki magamért, legyek egyenes és határozott. Szerintem így jó dolgozni, ez az egészséges hozzáállás.

4.) Sose korai, hogy a gyerekeidet megtanítsd főzni

Ramsayék családjában teljesen bevett, hogy a gyerekek is részt vesznek a főzőcskében. Természetesen a sütőt vagy az éles késeket nem adná kisgyerekek kezei közé, de szerinte mindig megvan a megfelelő módja, hogy bevonjuk őket a konyhai munkálatokba, hiszen így alakul ki bennük az étel iránti tisztelet, akár egy életen át.

5.) Egy trükkel simán meg tudod állapítani, hogy érett-e az ananászod

Gordonnak az ananászokhoz is van egy-két szava: ha egész ananászt választanál a zöldségesnél, csippents le egy levelet a tetejéről: ha simán leválik, akkor tutira érett, ha nem, akkor még picit éretlen a gyümölcs.

Forrásunk volt.


Még több izgi gasztrohír itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek