Gordon Ramsay lopással vádolja Jamie Olivert

Nem hittük volna, hogy az Egyesült Királyság két legismertebb séfje majd éppen a TikTok-on fog összecsapni, most azonban sokaknak úgy tűnik, hogy Gordon Ramsay direkt tör borsot Jamie Oliver orra alá.

Gordon Ramsay nyughatatlan, most éppen „viccből” egy közel 10 éves viszályt ébresztett fel álmából Jamie Oliverrel szemben. A két angol séf kapcsolata az Insider cikke alapján sosem volt éppen fenékig tejfel, Ramsay ugyanis évek óta kritizálja munkatársa karrierjét, sőt, olyanra is volt már példa, hogy a rettegett séf receptlopással vádolta meg Olivert.

Néhány napja Tilly Ramsay egy TikTok-videót tett közzé, melynek elején apja és egy rövid felirat látható, amely így szól: „Fogadok, hogy te is azok közé a szakácsok közé tartozol, akik csak úgy ellopják mások receptjeit”.

@tillyramsay Secrets out😶😶 @gordonramsayofficial #fyp ♬ original sound - spedupcaribbean

Ramsay magára mutat, csóválja a fejét, megrázza az ujját, majd táncolva tesz egy kört, melynek végén láthatjuk a nadrágjába bújtatott Jamie Oliver szakácskönyvet.

Kissé cinikus, ugye?

Nem ez az első eset, hogy Ramsay beszól Jamie Olivernek, az első ilyen alkalom még 2009-ben volt, amikor a Pokol Konyhájának séfje azt nyilatkozta a TMZ-nek, hogy Jamie Olver éttermében volt az utolsó olyan alkalom, amikor panaszkodott a személyzetnek az éttermi körülményekről és az ételekről.

Ramsay 2015-ben akkor is beszólt riválisának, amikor Jamie nem ment el saját Hong Kong-i éttermének megnyitójára, mondván, a fiatal séf nem szeretné elvonni a figyelmet az étteremről és annak csapatáról. Gordon Ramsay szerint az lenne az alapvetés, hogy egy megnyitón ott legyen a névadó étteremtulajdonos is.

A két angol sztárszakács még 2006-ban (fotó:  Dave M. Benett/Getty Images)

Az már csak hab volt a tortán, amikor Jamie Oliver egészséges recepteket kezdett el népszerűsíteni az angolok tömeges elhízásának visszaszorítására, mire Ramsay visszavágott, hogy bezzeg akkor nem volt Jamie-nek problémája az egészségtelen ételek reklámozásával, amikor 10 éven keresztül a Sainsbury's áruház reklámarca volt.

A két szakács még a Brexit miatt is összezörrent, amikor ugyanis Jamie Oliver azt mondta, elmegy az országból, ha megszavazzák az Egyesült Királyság kilépését az EU-ból, Ramsay megint nem maradt rest véleményt nyilvánítani:

Ne vedd tiszteletlenségnek, de mi szakácsok vagyunk, nem politikusok. Amikor azt mondjuk, hogy „elmegyek, ha meglesz a Brexit”, akkor, bocsánat, nyitva áll az ajtó. Állj ki azért, amit mondasz. Sajnos csak akkor nyitja ki a száját, amikor valamit reklámoznia kell

– nyilatkozta Ramsay, erre pedig már válasz is érkezett. Oliver még abban az évben a Radio Timesnak adott interjújában azt mondta:

Minden jót és sok sikert, szerencsét kívánok neki. De mindkettőnknek vannak gyerekei, és nem tudom, milyen példát mutatunk, ha úgy vitatkozunk, mintha a játszótéren lennénk.

Az évek óta tartó ellenségeskedés ellenére állítólag 2019-ben leszámoltak a viszályukkal. A The Jonathan Ross Show című műsorban való szereplés során Ramsay azt mondta, hogy a két férfi jó barátságot ápol egymással, sőt, még nyaralni is együtt mentek. Az enyhülés történetesen egybeesett Oliver vállalkozásának összeomlásával. 2019-ben 25 brit étterméből huszonkettőt be kellett zárnia, több mint 1000 alkalmazottat hagyva munka nélkül. Most úgy tűnik, fordult a kocka, az utóbbi hetekben ugyanis éppen Ramsay az, akiről kiderült, milyen óriási veszteséggel mennek éttermei az elmúlt két évben.

Könnyen meglehet, hogy a két séf csatájának csak a média kerít nagy feneket, az érintett felek pedig tényleg nagy barátságot ápolnak egymással. Ramsay médiabirodalmának PR-osa, Jo Ramsay az Insidernek azt nyilatkozta, aki ismeri a két szakács közös történetét, jól tudja, hogy a fentebb látott videó csak egyszerű ugratás, nem kell komolyan venni.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek