Egészen meglepően készíti Jamie a tojásrántottát – nézzük az 5 lépéses folyamatot!

Tojásrántottát készíteni bárki tud, még az ovisok is - mondhatná bárki, aki még nem látta, mikkel turbózza Jamie tökéletesre a reggeli tojását!

Ha a rántottára gondolunk, a leggyorsabb és egyszerűbb, mégis tápláló reggeli ugrik be. Egy perc alatt van a sütési ideje, ha mondjuk két tojást számolunk, és már lehet is lapátolni. Na de nem úgy van az, ha Jamie Oliver a szakács. Igaz, időben nála sem túl hosszú a procedúra, mégis egészen egyedi a dolog!

Nézzük, hogy fest a végeredmény, mielőtt nekilátnánk:

Így készül Jamie rántottája:

1. Gyors hagymakaramellizálás és -savanyítás

Vékony csíkokra szeletel egy fej hagymát (ez lehet lila, fehér, vörös stb. is), az egyik felét karamellizálja egy serpenyőben kis zsiradékon, pici garam masala fűszerkeverékkel meghintve (~ 300 Ft-ért csomó boltban elérhető, de római köménnyel sem lőttök mellé.)A hagymaszeletek másik felét sós-ecetes lébe forgatja, és félreteszi.

2. Pikk-pakk paradicsomszósz

Szeletekre vág 1-2 paradicsomot, félretolja a serpenyőben megpirított hagymát, és annak helyére küldi a paradicsomot, majd megszottyantja. Végül nagy lángra kapcsol, összekeveri a hagymával, hogy összeérjenek az ízek. Ezt az hagymás-paradicsomos masszát rakja majd a zsemlébe.

3. Friss zsömlét pirít hozzá

Ugyanebben a serpenyőben megpirít egy-egy félbevágott zsömlét, majd megkeni a megpirult feleket a paradicsomos-hagymás masszával – utóbbiból egy keveset a serpenyőben hagy!

4. Tojások

Egy edényben lazán felveri a tojásokat egy villával, majd a még forró serpenyőbe önti, amelynek alján egy kevés paradicsomos masszát is hagyott - elmondása szerint a hő, amit megtartott a serpenyő, elegendő a tojásokhoz.

5. Tálalás

A rántottát meghinti egy kis garam masalával, és a pirult, paradicsomos-hagymás zsemle mellett tálalja, a savanyított hagymát pedig szintén mellé kanalazza. Korianderlevéllel díszíti!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

fotó: Getty

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek