Egészen meglepően készíti Jamie a tojásrántottát – nézzük az 5 lépéses folyamatot!

Tojásrántottát készíteni bárki tud, még az ovisok is - mondhatná bárki, aki még nem látta, mikkel turbózza Jamie tökéletesre a reggeli tojását!

Ha a rántottára gondolunk, a leggyorsabb és egyszerűbb, mégis tápláló reggeli ugrik be. Egy perc alatt van a sütési ideje, ha mondjuk két tojást számolunk, és már lehet is lapátolni. Na de nem úgy van az, ha Jamie Oliver a szakács. Igaz, időben nála sem túl hosszú a procedúra, mégis egészen egyedi a dolog!

Nézzük, hogy fest a végeredmény, mielőtt nekilátnánk:

Így készül Jamie rántottája:

1. Gyors hagymakaramellizálás és -savanyítás

Vékony csíkokra szeletel egy fej hagymát (ez lehet lila, fehér, vörös stb. is), az egyik felét karamellizálja egy serpenyőben kis zsiradékon, pici garam masala fűszerkeverékkel meghintve (~ 300 Ft-ért csomó boltban elérhető, de római köménnyel sem lőttök mellé.)A hagymaszeletek másik felét sós-ecetes lébe forgatja, és félreteszi.

2. Pikk-pakk paradicsomszósz

Szeletekre vág 1-2 paradicsomot, félretolja a serpenyőben megpirított hagymát, és annak helyére küldi a paradicsomot, majd megszottyantja. Végül nagy lángra kapcsol, összekeveri a hagymával, hogy összeérjenek az ízek. Ezt az hagymás-paradicsomos masszát rakja majd a zsemlébe.

3. Friss zsömlét pirít hozzá

Ugyanebben a serpenyőben megpirít egy-egy félbevágott zsömlét, majd megkeni a megpirult feleket a paradicsomos-hagymás masszával – utóbbiból egy keveset a serpenyőben hagy!

4. Tojások

Egy edényben lazán felveri a tojásokat egy villával, majd a még forró serpenyőbe önti, amelynek alján egy kevés paradicsomos masszát is hagyott - elmondása szerint a hő, amit megtartott a serpenyő, elegendő a tojásokhoz.

5. Tálalás

A rántottát meghinti egy kis garam masalával, és a pirult, paradicsomos-hagymás zsemle mellett tálalja, a savanyított hagymát pedig szintén mellé kanalazza. Korianderlevéllel díszíti!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapfotó: Getty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.