Nagy bajban van Gordon Ramsay

Nem lehetnek jó napjai mostanában Gordon Ramsay-nek, az angol séf ugyanis komoly problémákkal kell, hogy szembenézzen éttermei miatt.

Gordon Ramsay éttermei a tavalyi évben összesen 6,8 millió fontos kiesést produkáltak, 2021-ben pedig csaknem 300 alkalmazottat kellett elbocsátania az angol séfnek – derül ki a Dining Guide cikkéből.

Nem lesz egyszerű ez az év Gordon Ramsay-nek

A séf üzleti csoportja már 2020-ban is veszteséges volt, igaz, akkor a koronavírus-járvány miatt volt nagyobb kiesés, a közzétett adatok alapján azonban a tavalyi évben az egyre magasabb infláció miatt lett veszteséges Gordon Ramsay hálózata.

A Gordon Ramsay Restaurant Group az Egyesült Királyságban harmincöt, világszerte pedig további tizenhárom éttermet tudhat magáénak.

A csoport hárommillió font értékű támogatást kapott a brit kormánytól az öt hónapig tartó veszélyhelyzet átvészelésére, ez az összeg azonban nem húzta ki őket a csávából: a növekvő infláció miatt egyre kevesebben járnak étterembe, ráadásul az alapanyagok ára is rohamosan nő.

Ahogy a Dining Guide írja, a Bank of England szerint 2022 utolsó negyedévében további recesszió várható, a kiszámíthatatlan időkben pedig még kevesebb ember fog majd étterembe járni. Ramsay cége arra is felkészült, hogy húsz százalékos bevételkiesés lesz, ebben az esetben csökkenteni fogják a költségeket annak érdekében, hogy elkerüljék az esetleges bezárásokat. Érdekesség, hogy a háromszáz fő elbocsátása mellett a csoport egyik meg nem nevezett igazgatója tavaly 493.000 fontos éves fizetése helyett csupán 327.000 fontot vitt haza.

Forrásunk volt. ; Címlap: FOX Image Collection via Getty Images


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek