Mit főzzek ma? Zöld gazpacho, sertésszelet bakonyi módra és barackos...
Menünket imádni fogjátok! Zöld gazpacho legyen a levesetek, majd jöhet egy klasszik bakonyi, a sort pedig a „mindig jó ötlet" bögrés zárja!
NosaltyMenünket imádni fogjátok! Zöld gazpacho legyen a levesetek, majd jöhet egy klasszik bakonyi, a sort pedig a „mindig jó ötlet" bögrés zárja!
NosaltyIdén meglepően hosszú és kellemes indiánnyarat kaptunk, ami a tovább kitartó meleg és napfény mellett azt is jelenti, hogy még szeptemberben is bátran elkészíthetünk egy utolsó üveg kovászos uborkát. Amikor pedig megérik az üveg, ne habozzunk, tartalmának egy részét turmixoljuk formabontó gazpachóvá!
Lakos BenedekA gazpacho titka, hogy gazdag ízekkel, hidegen tálaljuk, a tévhittel ellentétben nemcsak másnaposságra kiváló, de a kánikula ellen is.
NosaltyA mai menü olyan fantasztikus fogásokkal van tele, mint egy hűsítő gazpacho, egy krémes toszkán lazac végül egy könnyed, sült madártej.
NosaltyA nyár levesei nagyon sokszínűek tudnak lenni, egy-két dologban azonban mind osztoznak: hűsítő, friss ízek, szezonális alapanyagok, felejthetetlen fűszerezés. Válasszuk ki a kedvencünket az alábbi listából!
NosaltyHa valami frissítő hűsítőre vágysz ebben a forróságban, segítünk. A gazpacho elkészítéséhez nem kell órákat a tűzhely mellett állni, vagy bekapcsolni 200 fokra a sütőt. Ehhez a könnyed leveshez elég egy turmix, és a zöldségek tápláló legjava. Most tettünk bele mangót is, hogy egy kicsit csavarjunk az ízeken.
NosaltyA mai menü igazán tartalmas és különleges, mellyel garantáltan jól laksz majd.
NosaltyKolléganőnk, Dóri egyik kedvenc étele a gazpacho, ami nyáron telitalálat, így ha eddig nem készítettél a hőségben, jobb, ha átgondolod! Hideg levesek, sziasztok!
NosaltyA gazpacho minden nyáron eljön, hogy frissítsen, hűsítsen és tápláljon minket. Ez ebben az évben sem lesz máshogy, azonban a megszokott, klasszikus, paradicsomos verzió helyett most inkább egy céklásat készítettem, mert jobban tetszett a színe.
Lakos BenedekNagyon különleges ízvilágú, színes és hűsítő ételekkel készülünk mára, melyek nem terhelnek meg a kánikula idején.
NosaltyNemcsak a gyümölcsleveseknek áll jól, ha pár órát a hűtőben tartjuk, a zöldséglevesek is szolgálhatnak kiváló hűsítőként. Íme 10 ízletes és színes leves, ami hidegen a legjobb!
NosaltyBár még nincs vége teljesen a nyárnak, augusztus 20-át követően egy kicsit mindenki átvált őszi üzemmódba: már nem számítunk rekkenő hőségre, jobban feltűnik, hogy a nappalok egyre rövidebbek, és persze az iskolakezdés is ott kopogtat az ajtón... Ne engedjük el teljesen a nyarat, még egyszer utoljára készítsük el a legjobb nyári recepteket!
NosaltyA hétvége második napján élvezzünk egy igazi későnyári menüt. Készítsünk főzés nélküli fehér gazpachot, aromásan friss, szezámmagos-gyömbéres csirkét és szirupos, ropogós szilvás crumble-t.
NosaltySaláták, krémlevesek, pohárkrémek, jégkrémek - valljuk be, nyáron nem szívesen kapcsoljuk be a sütőt és/vagy a tűzhelyet, ha nem muszáj. Ez azonban a legkevésbé sem gond, mert teret ad a sütés nélküli receptekkel való kísérletezésnek! (x)
HirdetésJó étvágyat mindenkinek a mai ebédhez: misóval ízesített rament, édes-savanyú kínai csirkét és fügés csodapudingot ajánlunk.
NosaltyA töltött paprika a nyár egyik kötelező étele, és ugyebár addig kell enni, amíg a paradicsomnak és paprikának szezonja van. Mai Napi Tippünkben egy alapanyagcserés csavart mutatunk nektek, amitől kicsit egészségesebb, változatosabb és ízesebb lesz a töltött paprika!
Balogh LillaA piskóta egyik legfontosabb attribútuma a légies állag és a toronymagas tészta, ezt pedig a recept elkészítése során több különböző trükkel is biztosíthatjuk. Nézzük például, milyen szerepet kap az egészben a forma kikenése.
Lakos BenedekHa szereted a tükörtojást és gyakran is készíted, akkor lehet tetszeni fog mai Napi Tippünk, amiben mutatunk egy trükköt, hogy többet ne éghessen oda a tojás, és még állaga se legyen gumis.
A szakértő szerint a bélrendszeri problémák kezelésében nagyon sokat segíthetnek a következő gyógyító italok.
A hortenzia a nyári kertek királynője. Mi az az olcsó, egyszerű trükk, amitől egész nyáron élvezheted a virágait? Egy kertész elárulta!
Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...