A Gasztropiacon kóstolgattunk

Ezen a hétvégén már 5. alkalommal invitálja a piacrajongókat a budapesti Millenárisra a Kézműves Magyar Ízek Vására és Gasztropiac. Érdemes betérni mindenkinek!

Nem túlzás, az 5. Kézműves Magyar Ízek Vására és Gasztropiacon mindent megtalálsz, ami szem-szájnak ingere! A fantasztikus füstölt sonkák, kolbászok és szalámik illatát már messziről érezni, és a látvány is magáért beszél. Bármelyik a kedvenc húsféléd, itt biztosan megtalálod, hiszen a különböző hústermékek csirkéből, pulykából, marhából készültek, a kuriózumok között pedig mangalica-, őstulok-, vad- és lókészítményeket is találsz.

A húsfélékkel a kézműves sajtok kínálata is felveszi a versenyt! Puhák, félkemények és kemények, apró gombócokban vagy nagy kerekekben késztetik kóstolgatásra és vásárlásra a Gasztropiac látogatóit!

Ne feledkezzünk meg az „üveges" termékekről sem! Lekvárokat, befőtteket, mézeket, pálinkákat és borokat, sőt kis manufaktúrák olajkülönlegességeit is kipróbálhatod a számtalan stand valamelyikén.

Míg a Millenáris B épületének földszintjén a hazai termelők színe-java mutatkozik be, kínálja és árulja portékáit, úgy az emeleten az erdélyi csodákkal találkozhatsz, a Gasztropontokban pedig levesekből, salátákból és más finomságokból lakmározhatsz az 5. Kézműves Magyar Ízek Vására és Gasztropiacon.

Info: Ötödik alkalommal rendezik meg a Kézműves Magyar Ízek Vásárát és Gasztropiacot. A vásárra kilátogatók a már megszokott közel 120 magyar termelő mellett friss húsos, halas és zöldséges standokkal kibővített árukínálatból válogathatnak. A szervezők a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálattal együttműködve nagycsaládosok gyermekeit látják vendégül, velük együtt kóstolják meg a vásár különlegességeit.

5. Kézműves Magyar Ízek Vására és Gasztropiac: Millenáris B épület, Budapest, Kis Rókus u. 16–20. Nyitva március 10-ig, 9–22 óráig. A belépőjegyek 900–1500 Ft-ért kaphatók a helyszínen.

5. Kézműves Magyar Ízek Vására és Gasztropiac >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Fotók: Kézműves Magyar Ízek Vására és Gasztropiac

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.