A Gasztropiacon kóstolgattunk

Ezen a hétvégén már 5. alkalommal invitálja a piacrajongókat a budapesti Millenárisra a Kézműves Magyar Ízek Vására és Gasztropiac. Érdemes betérni mindenkinek!

Nem túlzás, az 5. Kézműves Magyar Ízek Vására és Gasztropiacon mindent megtalálsz, ami szem-szájnak ingere! A fantasztikus füstölt sonkák, kolbászok és szalámik illatát már messziről érezni, és a látvány is magáért beszél. Bármelyik a kedvenc húsféléd, itt biztosan megtalálod, hiszen a különböző hústermékek csirkéből, pulykából, marhából készültek, a kuriózumok között pedig mangalica-, őstulok-, vad- és lókészítményeket is találsz.

A húsfélékkel a kézműves sajtok kínálata is felveszi a versenyt! Puhák, félkemények és kemények, apró gombócokban vagy nagy kerekekben késztetik kóstolgatásra és vásárlásra a Gasztropiac látogatóit!

Ne feledkezzünk meg az „üveges" termékekről sem! Lekvárokat, befőtteket, mézeket, pálinkákat és borokat, sőt kis manufaktúrák olajkülönlegességeit is kipróbálhatod a számtalan stand valamelyikén.

Míg a Millenáris B épületének földszintjén a hazai termelők színe-java mutatkozik be, kínálja és árulja portékáit, úgy az emeleten az erdélyi csodákkal találkozhatsz, a Gasztropontokban pedig levesekből, salátákból és más finomságokból lakmározhatsz az 5. Kézműves Magyar Ízek Vására és Gasztropiacon.

Info: Ötödik alkalommal rendezik meg a Kézműves Magyar Ízek Vásárát és Gasztropiacot. A vásárra kilátogatók a már megszokott közel 120 magyar termelő mellett friss húsos, halas és zöldséges standokkal kibővített árukínálatból válogathatnak. A szervezők a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálattal együttműködve nagycsaládosok gyermekeit látják vendégül, velük együtt kóstolják meg a vásár különlegességeit.

5. Kézműves Magyar Ízek Vására és Gasztropiac: Millenáris B épület, Budapest, Kis Rókus u. 16–20. Nyitva március 10-ig, 9–22 óráig. A belépőjegyek 900–1500 Ft-ért kaphatók a helyszínen.

5. Kézműves Magyar Ízek Vására és Gasztropiac >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Fotók: Kézműves Magyar Ízek Vására és Gasztropiac

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Karamellás-csokis fudge

Ínycsiklandozó falatok az ünnepi asztalra! Egy igazán ízletes desszert, amit könnyedén el lehet készíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését! A krémes tejkaramell tökéletes ...

Kolbászos sajtfánk

Egy kis gyors sós harapnivaló, esetleg vendégváró, ha nem akarunk hosszasan pogácsát keleszteni, dagasztani. Nagyon finom puha, még másnap is. Kolbász nélkül is elkészíthető, sonkával ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...