Napi Tippet adtunk paprikatárolásra, spóroltunk a hűtőhasználattal, és még menzás spenótot is készítettünk

Napi tippjeink és konyhai trükkjeink a múlt héten is elvarázsoltak titeket: a gasztroközösség tagjai megosztották egymással a kukoricafőzés titkait, de az Év Cukrászdája Díj nyertesével készült izgalmas interjúnkat is olvashattátok. És ez még nem minden!

 1. Így tárold a paradicsomot és a paprikát, hogy tovább éljenek
  1.

  Így tárold a paradicsomot és a paprikát, hogy tovább éljenek

  A paradicsom és a paprika mindketten népszerű nyári szereplők a konyhában, és mivel újabban elég borsos az áruk, mindent meg kell tennünk azért, hogy meg is maradjanak ott. Jöjjön a mai, bombabiztos Napi Tipp!

 2. Így főztök ti – Íme a kukoricafőzés tuti tippjei
  2.

  Így főztök ti – Íme a kukoricafőzés tuti tippjei

  Cikksorozatunk, az Így főztök ti, azért indult el, hogy tőletek, az olvasóktól tanulhassunk mindannyian. Most a nyári kedvencről, a kukoricáról kérdeztünk titeket, azon belül is a tökéletes főzésről és felhasználásról. Fogadjátok szeretettel három Nosalty-hobbiszakács gondolatait, receptjeit, ötleteit és tanácsait, amiket most örömmel megosztanak veletek is.

 3. A langalló akkor is tökéletes, ha mind más néven ismerjük
  3.

  A langalló akkor is tökéletes, ha mind más néven ismerjük

  Langalló, kenyérlángos, tökipompos: hol van itt az igazság? Nos, mivel nem egy gasztroirodalmi vagy ételelnevezési magazin vagyunk, nálunk az igazság mindig a receptben rejlik. Hoztunk is egy elég ütőset.

 4. Így verheted a tojásfehérjét mindig keményre és csúcsosra
  4.

  Így verheted a tojásfehérjét mindig keményre és csúcsosra

  Felvert tojásfehérjét sok-sok recepthez használunk, és ezeknél a recepteknél mind elengedhetetlen, hogy a habunk tényleg kőkemény és magas legyen. A mai Napi Tipp ebben fog segíteni.

 5. Nem hinnéd, de ezeken az újpesti helyeken elképesztőket ehetsz
  5.

  Nem hinnéd, de ezeken az újpesti helyeken elképesztőket ehetsz

  Újpestinek lenni életérzés és hovatartozás. Nem az építészetileg legszebb, nem a történelmileg legizgalmasabb kerület Budapesten, de sok szempontból sokkal élhetőbb, mint a belsőbb városrészek. Gasztronómiai értelemben később eszmélkedett, de a kis időbeli csúszás után olyan helyekkel jelentkezett be a főváros éttermi életébe, ami miatt Budapest túlfeléről is elzarándokol a gourmet közönség.

 6. Íme a legmenőbb színek a nyárra az otthonodba
  6.

  Íme a legmenőbb színek a nyárra az otthonodba

  Ha az otthonod díszítéséről és felfrissítéséről van szó, nem kérdés, hogy a szezon nagyban befolyásolja a döntéseidet. Több tucat szín létezik, amelyeket „nyárinak” kiáltottak ki, de azt, hogy számodra mit is jelent a nyári, csak te tudhatod.

 7. A legjobb nyári lecsó, aminél semmi sem lehet magyarosabb
  7.

  A legjobb nyári lecsó, aminél semmi sem lehet magyarosabb

  Aligha létezik jobb nyári étel a lecsónál, ezt a mennyei, zöldséges fogást azonban bőven lehet fokozni akárcsak annyival is, hogy minden alapanyagból a legjobbat választjuk. A következő recept bár klasszikus, minden várakozást felülmúl.

 8. „Szeretnék ennek a történelmi időszaknak a része lenni, szerepet játszani a magyar cukrászat megújulásában" – interjú Kolonics Zoltánnal, a Málna The Pastry Shop alapítójával
  8.

  „Szeretnék ennek a történelmi időszaknak a része lenni, szerepet játszani a magyar cukrászat megújulásában" – interjú Kolonics Zoltánnal, a Málna The Pastry Shop alapítójával

  Négy évvel ezelőtt nyitotta meg Kolonics Zoltán és felesége, Varga Ágnes aprócska boutique cukrászdáját a Kolosy tér közelében, azóta pedig minden évben szerepeltek a Dining Guide legjobb cukrászdáit összegyűjtő listán, idén pedig elnyerték az Év Cukrászdája címet. 

 9. Ezt eszitek a Szigeten! – Nosalty Vox Pop a Sziget Fesztiválon – VIDEO
  9.

  Ezt eszitek a Szigeten! – Nosalty Vox Pop a Sziget Fesztiválon – VIDEO

  Két év kihagyás után végre újra dübörög a Hajógyári-sziget. Bár a SZIGET Fesztivál hagyományosan nem a gasztronómiáról szól (bár a felhozatal évről évre pazarabb), a Nosalty Vox Pop különkiadásában azt kérdeztük a szitizenektől, mit esznek, amikor éppen nem isznak...

 10. Nem is hinnéd, mi a legkrémesebb spenótfőzelék titka
  10.

  Nem is hinnéd, mi a legkrémesebb spenótfőzelék titka

  A spenótfőzelék mindenkinek mást jelent: valakinek gyermekkori traumát, majd később megszeretett ételt, valakinek örök és elvitathatatlan szerelmet. Bármilyen kapcsolatot ápolunk is vele, egy jó receptre biztosan szükségünk lesz.

Címlapról ajánljuk

További cikkek