Egy hétvégére újranyit Anthony Bourdain karrierjének meghatározó étterme

Anthony Bourdian tragikus hirtelenséggel, 61 éves korában 2018-ban hunyt el, személyisége és munkássága azonban örökre nyomot hagyott azon, ahogy az ételekről gondolkodunk. Az életéről készült dokumentumfilm bemutatójának tiszteletére egy hétvégére kinyit az az étterem, ahol Bourdain karrierjét kezdte.

Mind a gasztronómiában, mind pedig a tévézésben különleges karakter volt Anthony Bourdain, aki megtanított minket, hogy a testünk nem templom, hanem egy vidámpark, és akárcsak az életet, az ételeket is élvezni kell. 2018-ban, közel 62 évesen önkezűleg vetett véget éltének, így már nem indulhatunk vele izgalmas utazásokra a világ különböző pontjaira, hogy felfedezzük a Föld országainak sokszínű kulináris hagyományait.

Életéről és karrierjéről szóló, Roadrunner: A Film about Anthony Bourdain elnevezésű dokumentumfilmet július elején mutatják be, ennek alkalmából pedig július 9. és 11. között ismét kinyit a Brasserie Les Halles étterem, ami Bourdain bestseller Kitchen Confidental című könyvéhez is adta az apropót

A Les Halles eredeti tulajdonosai, Philippe Lajaunie és Jose de Meirelles állították össze a menüt a pop-up eseményre.

„Köteteket lehetne teleírni azzal, hogy Anthony mit jelentett a Les Halles-nek, hogy hány fiatal szakácsot inspirált, hány karriert indított el, hány ember szerette a társadalmi kommentárjaiért” – mondta Lajaunie egy közleményben.

Nyílt, lényegre törő viselkedésével a világ számára az igazi New York-i megtestesülése volt. Megtisztelve érzem magam, hogy egy pár napra újra kinyithattam a Les Halles kapuit, és felszolgálhatjuk az ikonikus fogásait.

A filmhez nemrég jelent meg az előzetes, a világpremier június 11-én volt a Tribeca Filmfesztiválon, a nagyközönség pedig július 16-tól tekintheti majd meg.

Forrásunk volt


Olvass még többet a gasztronómia legendás alakjáról:

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?