"A tested nem egy templom, hanem egy vidámpark" - Anthony Bourdain kedvenc trash kajái

Anthony Bourdain a punk séf megosztotta a nyilvánossággal, melyek azok az ételek, amelyeknek nem tud ellenállni, pedig - a közvélekedés szerint - bűnös élvezetnek minősülnek. 

Lehet, hogy azt gondoljuk, az, hogy mindenhol megetetnek minket, igazi álommeló, de ez a feladat sem csupán kaviár falatozásából áll, vagy annak megállapításából, milyen alulértékelt a filippinó konyha. Mint mindenkinek, a séfeknek is vannak bűnös szenvedélyeik, és ez alól Anthony Bourdain, a Parts Unknown (Nem séfnek való vidék), a No Reservations és a Layover népszerű műsorvezetője sem kivétel.

A punk attitűdjéről ismert - noha igen népszerű és vagyonos - Bourdain nem számlálja a kalóriákat, és semmilyen népszerű kajadivatnak nem adja meg magát. A séf ennek megfelelően vélekedik a kajálásról, ami szerinte elsősorban kaland és élvezet kell, hogy legyen:

"A tested nem egy templom, hanem egy vidámpark. Élvezd az utazást!"

Vajon a Barack Obamával elköltött vietnami vacsi után is bedobott még egy bolognait?

Fenti hozzáállásának köszönhetően Bourdain nyíltan beszél "bűnös élvezeteiről", amiket ő azt hiszem, a legkevésbé sem tart szégyellnivalónak. A Boston Globe-nak adott interjújában el is árulta a titkot:

"A világon minden étteremben, minden hotelben kapható bolognai spagetti, én pedig perverz vágyat érzek, hogy kipróbáljam, hogyan készítik. Ez a hülye szokásom már vicc tárgya a stábban. Alapvetően mindig isteni, helyi fogásokat kóstolunk, de a forgatás végeztével nehéz nem megadni magunkat a bolognai vonzerejének, még ha csak a poén kedvéért is".

Azért a hotdogot is szereti a séf

Bourdain azonban nem csak a bolognait falja:

"Az igazi - gusztustalan, szégyentelen - bűnöm azonban az, hogy imádom a mac and cheese-t, a Popeye's fried chickenben".

A Popeye's gyorséttermekbe bemerészkedő séf azonban - punk attitűd ide vagy oda - szívesen maradna inkognitóban. Ha éjszaka, kapucnis pulcsi alá bújva megpróbál besettenkedni egy étterembe, így is mindig van, aki felismeri, és posztolni akarja a róla készült fotót az Instagramra - írja a Thrillist.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Egy süti elkészítése is lehet szemkápráztató látványosság – Lesd meg te is Junichi Mitsuborit munka közben!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek