Ezért lesz június 25-én az Anthony Bourdain emléknap, és így lehetsz részese Te is

Kedves apropóból döntöttek úgy, hogy az Anthony Bourdain emléknap június 25-én lesz, és nem június 8-án.

Lassan egy éve, 2018. június 8-án elvesztette a világ Anthony Bourdaint, az egyik leghíresebb és karizmatikusabb sztárséfet, sokunk azóta sem tért magához - a hírt mi is közöltük.

A szomorú évforduló apropójából két jó barátja és kollégája, Eric Ripert és José Andrés kitalálta, hogy minden évben nemzetközi emléknapot tartanak a séf tiszteletére, de nem halálának napján, hanem inkább június 25-én, Bourdain születésnapján!

via GIPHY

A gyakorlatban ezt úgy képzelik el, hogy mindenki, aki szívesen megemlékezne aznap, azaz június 25-én Tonyról, cyber-koccinthat rá, ha posztol egy képet/videót a témában -#BourdainDay hasthaggel megjelölve.

Az első videót ők maguk töltötték fel, itt megnézhetitek:

A gesztus mögött amúgy Bourdain azon roppant szerethető vonása áll, hogy egész életében kifejezetten nyílt, közvetlen és kedves volt rajongóival, akárhol is találták meg egy selfie vagy autogramm kedvéért - ezzel a posztumusz köszöntéssel erre a személyiségjegyére is emlékeznek.

Ráadásként egy külön ösztöndíjprogramot is indítanak a gasztro iránt érdeklődő külföldi diákok számára Bourdain ex-iskolájában, a Culinary Institute of America-ban.

Ezt láttad már az ízHUSZÁR-on?

Ezek voltak Anthony Bourdain kedvenc trash kajái

via; címlapfotó

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?