Megjelent a könyv, amit minden Anthony Bourdain-rajongónak olvasnia kell

Lassan három éve, hogy Anthony Bourdain tragikus hirtelenséggel elhunyt, emlékül hagyva nekünk csodás meglátásait a világ gasztronómiájáról és különleges receptjeit, melyeket megismerésük óta szüntelenül használunk. Az amerikai szakácsról most egy régóta várt új könyv jelent meg „Világutazás: egy pimasz kalauz” címmel.

Idén lenne 65 éves Anthony Bourdain, amerikai származású szakács, többek között a Nem séfnek való vidék című, öt Emmy-díjjal jutalmazott sorozat arca. Bourdain három évvel ezelőtt, a sorozat egyik, Franciaországban játszódó epizódjának forgatásán vetett véget életének.

Megjelent a könyv, amit minden Anthony Bourdain-rajongónak olvasnia kell

Emlékét számos film és könyv hordozza, a napokban jelent meg a legújabb róla szóló emlékkötet, mely a Világutazás: egy pimasz kalauz címet viseli. A csaknem 500 oldalas posztumusz írást már 2019 márciusa óta elő lehetett jegyezni az amerikai kiadónál, és eredetileg tavaly jelent volna meg - derül ki a Dining Guide cikkéből.

Nehéz és magányos dolog egy olyan könyv társszerzőjének lenni, amely a világutazás csodáiról szól, csak éppen az írótársad, a nagy utazó, már nem ennek a világnak az utasa

– írja a könyv szerzője, Laurie Woolever, aki nemcsak munkatársa, de hosszú éveken át jó barátja is volt Anthony Bourdain-nek. Mint az kiderül, a közös emlékeket és utazásokat összegyűjtő kötetbe Bourdain már egyetlen sort sem írhatott, a könyv alapját egy közös ötletelésről megmaradt hanganyag alkotja, 480 oldalon pedig azokról az utakról és kalandokról olvashatunk, melyek során a szakács bejárta és végigkóstolta az egész világot.

A könyv egyelőre még csak eredeti angol nyelven érhető el, annak viszont, aki világéletében nagy Bourdain-rajongó volt, érdemes lesz beszereznie, mert tele van eddig nem látott és nem hallott történetekkel.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.