Főtt is, nyers is, szereti a baba. Mi az?

Egy levesről van szó, mégpedig egy különösen egészségesről, melybe nyersen reszelve kerülnek a zöldségek, ezzel jóval magasabb vitamintartalmat biztosítva. Reméljük, hogy a ti érdeklődéseteket is felkeltette Moncsimama szakácsunk nem mindennapi receptje, és hamarosan kipróbáljátok! Mi biztosan elkészítjük.

Főtt nyers-leves (18 hónapos kortól)

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 25 dkg burgonya
  • 1dl kefir
  • 1 nagy tk mustár
  • fél citrom leve
  • 5 dkg nyers répa, reszelve
  • 5 dkg nyers karfiol, darabolva
  • pici só
  • 1–1,5 l víz

Elkészítés:

  1. A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, és felrakjuk főni kb. 1 vagy másfél liter vízben egy kevés sóval.
  2. Ha már megpuhult, botmixerrel összeturmixoljuk egy kis főzőlével, és visszatöltjük a többi léhez.
  3. Hozzákeverjük a leveshez a kefirt és a mustárt, és belefacsarjuk apránként, kóstolgatva a citrom levét is.
  4. Tálaláskor a levesestálba teszünk kevés nyers répareszeléket és darabolt, nyers karfiolt, majd rámerjük a levest.

NoSalty-tipp: póréhagymát és céklát is reszelhetünk nyersen a levesbe.

A recept itt elmenthető a receptkönyvbe >>

Még több babakonyha recept >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?