Egy levesről van szó, mégpedig egy különösen egészségesről, melybe nyersen reszelve kerülnek a zöldségek, ezzel jóval magasabb vitamintartalmat biztosítva. Reméljük, hogy a ti érdeklődéseteket is felkeltette Moncsimama szakácsunk nem mindennapi receptje, és hamarosan kipróbáljátok! Mi biztosan elkészítjük.
Főtt nyers-leves (18 hónapos kortól)
Hozzávalók 3 adaghoz:
- 25 dkg burgonya
- 1dl kefir
- 1 nagy tk mustár
- fél citrom leve
- 5 dkg nyers répa, reszelve
- 5 dkg nyers karfiol, darabolva
- pici só
- 1–1,5 l víz
Elkészítés:
- A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, és felrakjuk főni kb. 1 vagy másfél liter vízben egy kevés sóval.
- Ha már megpuhult, botmixerrel összeturmixoljuk egy kis főzőlével, és visszatöltjük a többi léhez.
- Hozzákeverjük a leveshez a kefirt és a mustárt, és belefacsarjuk apránként, kóstolgatva a citrom levét is.
- Tálaláskor a levesestálba teszünk kevés nyers répareszeléket és darabolt, nyers karfiolt, majd rámerjük a levest.
NoSalty-tipp: póréhagymát és céklát is reszelhetünk nyersen a levesbe.