Főtt is, nyers is, szereti a baba. Mi az?

Egy levesről van szó, mégpedig egy különösen egészségesről, melybe nyersen reszelve kerülnek a zöldségek, ezzel jóval magasabb vitamintartalmat biztosítva. Reméljük, hogy a ti érdeklődéseteket is felkeltette Moncsimama szakácsunk nem mindennapi receptje, és hamarosan kipróbáljátok! Mi biztosan elkészítjük.

Főtt nyers-leves (18 hónapos kortól)

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 25 dkg burgonya
  • 1dl kefir
  • 1 nagy tk mustár
  • fél citrom leve
  • 5 dkg nyers répa, reszelve
  • 5 dkg nyers karfiol, darabolva
  • pici só
  • 1–1,5 l víz

Elkészítés:

  1. A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, és felrakjuk főni kb. 1 vagy másfél liter vízben egy kevés sóval.
  2. Ha már megpuhult, botmixerrel összeturmixoljuk egy kis főzőlével, és visszatöltjük a többi léhez.
  3. Hozzákeverjük a leveshez a kefirt és a mustárt, és belefacsarjuk apránként, kóstolgatva a citrom levét is.
  4. Tálaláskor a levesestálba teszünk kevés nyers répareszeléket és darabolt, nyers karfiolt, majd rámerjük a levest.

NoSalty-tipp: póréhagymát és céklát is reszelhetünk nyersen a levesbe.

A recept itt elmenthető a receptkönyvbe >>

Még több babakonyha recept >>

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.