Forró péksütik – expressz gyorsasággal!

Nincs is finomabb reggelire vagy uzsonnára egy frissen gőzölgő péksüteménynél. A kedvencek készülhetnek pillanatok alatt a konyhánkban is!

Csokoládés croissant (Croissant 2.) recept

A klasszikusok

A sajtos rúd és a croissant alap. Előbbihez mindent megtalálunk otthon a kamrában és a hűtőben: vaj, tejföl és liszt felhasználásával seperc alatt isteni, ropogós sajtos rudacskákat készíthetünk. A croissant sem igényel gigászi erőfeszítéseket: ha hajtogatás helyett egyszerűen feltekerjük a tésztát, éjszakára pihenni hagyjuk, akkor reggelre már csak a sütés marad, kicsivel több, mint húsz perc és haraphatunk is a frissen sült croissant-okba.

Bourekastól a kakaós csigáig

Sok gyorspékségben árulnak burgonyás bourekast, ezt is könnyedén leutánozhatjuk, ha van otthon leveles tésztánk.

Az édesszájúak is spórolhatnak az idejükkel, ha kakaós csigára vagy túrós batyura vágynak. Ebben az esetben a robotgép lesz a legjobb barátjuk, a kakaós csigához pillanatok alatt egyneműsíthetik a hozzávalókat, majd nyújtódeszkán tovább formázható a tészta, pár tekerés, és készen is vannak az illatosan gőzölgő csigacsodák.

Tudtad?

A túrós batyut akár muffinformában is megsüthetjük, így nem kell bajlódnunk a hajtogatással, előkészítéssel együtt akár negyven perc elteltével tálalhatjuk a házilag készült finomságot.

Címlapról ajánljuk

További cikkek