Forró péksütik – expressz gyorsasággal!

Nincs is finomabb reggelire vagy uzsonnára egy frissen gőzölgő péksüteménynél. A kedvencek készülhetnek pillanatok alatt a konyhánkban is!

Csokoládés croissant (Croissant 2.) recept

A klasszikusok

A sajtos rúd és a croissant alap. Előbbihez mindent megtalálunk otthon a kamrában és a hűtőben: vaj, tejföl és liszt felhasználásával seperc alatt isteni, ropogós sajtos rudacskákat készíthetünk. A croissant sem igényel gigászi erőfeszítéseket: ha hajtogatás helyett egyszerűen feltekerjük a tésztát, éjszakára pihenni hagyjuk, akkor reggelre már csak a sütés marad, kicsivel több, mint húsz perc és haraphatunk is a frissen sült croissant-okba.

Bourekastól a kakaós csigáig

Sok gyorspékségben árulnak burgonyás bourekast, ezt is könnyedén leutánozhatjuk, ha van otthon leveles tésztánk.

Az édesszájúak is spórolhatnak az idejükkel, ha kakaós csigára vagy túrós batyura vágynak. Ebben az esetben a robotgép lesz a legjobb barátjuk, a kakaós csigához pillanatok alatt egyneműsíthetik a hozzávalókat, majd nyújtódeszkán tovább formázható a tészta, pár tekerés, és készen is vannak az illatosan gőzölgő csigacsodák.

Tudtad?

A túrós batyut akár muffinformában is megsüthetjük, így nem kell bajlódnunk a hajtogatással, előkészítéssel együtt akár negyven perc elteltével tálalhatjuk a házilag készült finomságot.

Hozzászólások (1)

terranova56

"forró sütik - expressz gyorsasággal" idézet a webszakácskönyvb?l. Ez kb 1,5 óra szerintem más elképzeléseink vannak az expressz gyorsaságról. Amúgy a recept kiváló

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.