Forró péksütik – expressz gyorsasággal!

Nincs is finomabb reggelire vagy uzsonnára egy frissen gőzölgő péksüteménynél. A kedvencek készülhetnek pillanatok alatt a konyhánkban is!

Csokoládés croissant (Croissant 2.) recept

A klasszikusok

A sajtos rúd és a croissant alap. Előbbihez mindent megtalálunk otthon a kamrában és a hűtőben: vaj, tejföl és liszt felhasználásával seperc alatt isteni, ropogós sajtos rudacskákat készíthetünk. A croissant sem igényel gigászi erőfeszítéseket: ha hajtogatás helyett egyszerűen feltekerjük a tésztát, éjszakára pihenni hagyjuk, akkor reggelre már csak a sütés marad, kicsivel több, mint húsz perc és haraphatunk is a frissen sült croissant-okba.

Bourekastól a kakaós csigáig

Sok gyorspékségben árulnak burgonyás bourekast, ezt is könnyedén leutánozhatjuk, ha van otthon leveles tésztánk.

Az édesszájúak is spórolhatnak az idejükkel, ha kakaós csigára vagy túrós batyura vágynak. Ebben az esetben a robotgép lesz a legjobb barátjuk, a kakaós csigához pillanatok alatt egyneműsíthetik a hozzávalókat, majd nyújtódeszkán tovább formázható a tészta, pár tekerés, és készen is vannak az illatosan gőzölgő csigacsodák.

Tudtad?

A túrós batyut akár muffinformában is megsüthetjük, így nem kell bajlódnunk a hajtogatással, előkészítéssel együtt akár negyven perc elteltével tálalhatjuk a házilag készült finomságot.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...