Szereti Erzsébet királynő a pizzát?

Ha egyszer megkóstoltad, jó eséllyel életed végégig a pizza rabja leszel, de vajon az angol királyi család is szereti az olaszok egyik kedvenc ételét?

Katalintól, a cambridge-i hercegnétől egy kislány olyat kérdezett, amit valószínű még soha senki: Erzsébet királynő evett valaha pizzát?

Katalin nem félt kicsit bemaszatolni a kezét, és szívesen segédkezett egy közösségi kertben az ott szorgoskodó gyerekeknek, akik pizzához gyűjtöttek feltétnek valót. A hercegné kedélyesen beszélgetett a kis résztvevőkkel arról, hogy ki hogyan szereti a pizzát, amikor az egyik kislány megkérdezte tőle, hogy Erzsébet királynő evett-e valaha pizzát.

Bár Katalin nem tudott válaszolni a kérdésre, feltételezhető, hogy Erzsébetnek nem a pizza a kedvenc étele. Az ismeretes, hogy a királynő sokszor ugyanazt a típusú ételt választja az étkezéseihez, és határozottan kerüli a keményítőt, valamint a fokhagymát, amit Darren McGrady, egykori királyi séf mesélt el egy interjúban. A séf elmondása alapján Erzsébet nem igazán nagy evő, és jó eséllyel nem az olasz ételek megszállottja.

Az angol királyi családban a fiatalabb generáció étkezési szokásai már vélhetően mások, és George, Charlotte, valamint Louis később talán ugyanúgy fogja szeretni az olaszok egyik legfinomabb ételét, mint mi. A kis pizzakészítők hiányolták Katalin nagyobbacska gyerekeit, azonban ők nem tudtak jelen lenni, mert a királyi családban már egészen kis korban is a kötelesség az első: amíg Katalin pizzát sütött, George és Charlotte iskolában voltak.

Ezeket olvastad már?

via

címlapkép: Facebook

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?