Így tudod elkerülni, hogy a fokhagyma rátapadjon a kés élére

Napi Tipp: Mutatunk két szuper egyszerű trükköt, amik segítségével örökre elbúcsúzhatsz a kés élére tapadt fokhagymától.

Szerintünk semmi sem fogható az edényben sercegő fokhagyma illatához. Igaz, hogy a legtöbb recept általában csak egy kis mennyiséget ír elő, ám már egy kis kanálnyi fokhagyma is elegendő ahhoz, hogy seperc alatt alatt farkaséhesek legyünk. A vérnyomást és koleszterinszintet csökkentő fokhagymával azonban mégis akad egy probléma. Ez pedig nem más, mint a ragadós jellege.

A fokhagyma ragadós textúráját egy kémiai vegyület okozza.

A fokhagyma ugyanis egy diallil-triszulfid nevű kémiai vegyületet tartalmaz, ami az említett ragadós textúráért felelős. Ha a vacsorára készített fogáshoz egy nagyobb mennyiségű apróra vágott fokhagyma szükséges, akkor kellemetlen lehet, hogy a jellegzetes illatú zöldség a késhez és az ujjainkhoz tapad. Jó hírünk van azonban, ugyanis akad két egyszerű trükk, amivel elháríthatjuk ezt a bosszantó problémát.

A só és az olaj megakadályozza, hogy a fokhagyma rátapadjon a késre

Csak egy kis olívaolajra vagy sóra lesz szükséged!

Ha legközelebb olyan ételt készítesz, amihez fokhagyma szükséges, akkor vegyél kézbe egy kis mennyiségű olívaolajat, majd nagyon óvatosan vidd fel a kés pengéjére. A sérülések elkerülése érdekében használhatsz egy ecsetet vagy papírtörlőt is az olaj eloszlatásakor. Sőt, ha nincs kéznél olívaolaj, akkor használhatsz főzőspray-t is.

A kés vágófelületének beolajozásával végső soron az a célunk, hogy megakadályozzuk a fokhagyma letapadását.

Egy szintén egyszerű trükk, hogy a fokhagyma aprítása közben egy kis sót teszünk a vágódeszkára. Ez több okból is szuper hasznos. Egyfelől a só megakadályozza, hogy a zöldség hozzátapadjon a késhez és az ujjainkhoz. Másfelől pedig a só segít kivonni a fokhagymában megbújó olajokat, ami miatt erőteljesebb ízű lesz az étel.

Te melyik megoldást választod?

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tartalom:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek