A legjobb citromfacsaró trükk, amivel egy csepp sem megy kárba

Ha csak egy egészen egyszerű, de mégis praktikus tippre vágysz, amellyel könnyebben facsarhatsz citromot a teába, keverheted a gyümölcs levét a sütemény tésztájába, vagy készíthetsz mennyei lemon curd-öt, akkor napi tippünk remek praktika lesz számodra.

Tudjuk, a citromfacsarás egyáltalán nem jelent kihívást senkinek, van azonban egy jó trükkünk, amivel könnyebben kinyerheted az utolsó cseppet is a gyümölcsből. Ehhez a megoldáshoz nem kell erős marok, sőt, még citromfacsaró sem, jó viszont, ha van a közelben egy mikró...

Kézzel is könnyű lesz facsarni ezzel a trükkel!

A citromnak minden része csodálatos. A reszelt héj mennyei ízvilággal ruházza fel még a legegyszerűbb süteményt is, a gyümölcs leve pedig mindenre jó: megfázásra, süteményes krémek készítéséhez, takarításhoz, nem véletlen tehát, hogy ez az egyik legnépszerűbb gyümölcs a konyhában.

Ha egy cseppet se szeretnél nélkülözni a teába vagy a limonádéba, nincs más dolgod, mint az egész citromot 10 másodpercre a mikróba tenni.

Laurent Tourondel, amerikai séf és több szakácskönyv írója erre a trükkre esküszik, a rövid mikrózási idő alatt ugyanis fellazulnak citrom rostjai, a facsarás pedig kézzel is sokkal egyszerűbb, így pedig gyorsabb is lesz.

Tudtad?

A citromlé rengeteg mindenre jó a konyhában. Kiváló üvegtisztító, a poharakat, ablakot, tükröt is remekül tudod vele fényesíteni, de néhány csepp egy vattakorongra csepegtetve szuper megoldás akkor is, ha a hűtőből akarod kiűzni a kellemetlen ételszagot. A citrom levét használhatod vízkőtlenítésre is, valamint megakadályozhatod vele, hogy a félbevágott zöldségek és gyümölcsök megbarnuljanak.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További okos konyhai ötletek és tanácsok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...