Szokások, melyek hozzásegítenek a súlycsökkenéshez

A fogyáshoz elengedhetetlen, hogy megfelelően étkezz és mozogj, azonban vannak olyan szokások, melyek szintén hozzájárulnak a fogyáshoz.

Ahhoz kétség sem fér, hogy a fogyáshoz elengedhetetlen a helyes és tápanyagokban gazdag étrend, továbbá az edzés. Szerencsére azonban rengeteg olyan szokás van, mely segít abban, hogy könnyebben csökkentsd a súlyodat. Ha ezeket betartod, akkor garantáltan olvadnak majd rólad a kilók.

Szokások, melyek hozzásegítenek a súlycsökkenéshez

Egy kád víz

Egy tanulmány szerint egy egyórás meleg fürdővel 140 kalóriát elégethetsz, sőt ezalatt még a vércukorszint is stabilizálódhat. Ugyanennyi kalóriát égethetsz el egy fél órás gyaloglás során is. Ettől függetlenül persze ez nem azt jelenti, hogy ezzel pótolhatod a testmozgást.

Megfelelő minőségű és mennyiségű alvás

Vizsgálatok során kiderült, hogy akik 8,5 órát alszanak naponta, azok átlagosan 270 kalóriával visznek be kevesebbet. Egyébként több tanulmány is bebizonyította, hogy az alvás és a anyagcsere között kapcsolat van, és összességében arra az eredményre jutottak, hogy...

...legalább hét óra alvásidő szükséges ahhoz, hogy ne lassuljon le az anyagcsere, és hogy a szervezet is regenerálódni tudjon.

Igyál teát

A zöld tea is segítheti a fogyást, méghozzá úgy, hogy csökkenti a derékbőséget, és az anyagcserét is serkenti. Ez a fajta tea a test zsírégetésért felelős sejtrendszerére hat, így még a kalóriaégetést is felgyorsítja.

Használj kis tányért

Érdemes lehet a nem túl egészséges ételeket kis tányérra tálalni, mert az optikailag felnagyítja az adagot. Ha nagy tányérra tesszük az ételünket, akkor a tányéron lévő üres hely önkéntelenül is túlszedést generálhat.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.