Filléres sütemények ünnep előtt

Szuper recepteket keresel ünnep előtt, melyekre nem sokat költeni? A nagy sütés-főzés az ünnepre marad, de addig is: 5 tippünk van gyors ételekre!  

Jó étvágyat a süteményekhez, bármelyiket is választjátok!

Laktató étel, akár reggelire vagy uzsonnára is készülhet. A mákos linzer szilvalekvárral szintén az otthon könnyebben megtalálható hozzávalókra épít: filléres finomság, amit biztos, hogy nem most készítünk utoljára. És akkor még mák! A tökös-mákos muffin ötlete szinte biztos, hogy eddig meg sem fordult a fejedben, de mindenképpen ajánljuk, hogy tégy vele egy próbát, különösen, ha maradék tojásfehérje lapul a hűtődben. A Kata-szeletet leginkább hétvégére javasolnánk: klasszikus vasárnapi kreatúra, amit biztos, hogy mindenki szeretni fog – isteni lekváros, kakaós krém, puha tésztán.

Banános villám palacsinta Kata szelet Hájas tésztába csomagolt fahéjas alma

Az alma még mindig hihetetlenül olcsó, s az egyik legtakarékosabb, sőt viszonylag egészséges elkészítési módja, ha fahéjjal, mézzel egy kis edényben összemelegítjük. Ha viszont ezt egy kicsit fokozni szeretnénk, akkor hájas tésztába csomagolhatjuk a gyümölcsszeleteket: akár második fogásként is fogyaszthatjuk. A berlini sütemény klasszikus rácsos édesség linzertésztából, és ha tettünk el nyáron, végre előkaphatjuk a házi készítésű lekvárokat – azzal az igazi! Nem beszélve róla, hogy dióval készül, annak pedig különösen nem tudunk ellenállni! A banános villámpalacsinta semmi cécót nem követel, még mérleg sem szükséges hozzá, elegendő egy bögre, amivel lisztet és tejet is kimérhetünk a recepthez.

Berlini sütemény Mákos linzer szilvalekvárral töltve Tökös-mákos muffin fehér piskótából

Húsvét előtt már nagy bravúrokra nem szívesen vállalkozunk a konyhában, ugyanakkor jó lenne kitalálni még valamit az addig előttünk álló két hétre. Mivel az ünnep még a következő fizetés előtt ér el bennünket (március 31.–április 1.), így kénytelenek vagyunk hó közben meghúzni a nadrágszíjat, de azért a sütikről nem szívesen mondanánk le. Lássuk, hogyan spóroljunk az édességeken, 5 +1 sütireceptünket ajánljuk – fillérekből megvalósíthatóak, de akárcsak a múlt heti cikkünk, mely főételeket kínál egy ezresből, így ez is feltételezi alapvető alapanyagok meglétét a háztartásban (pl.: liszt, cukor, tojás, tej).

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.