A legbizarrabb rántott padlizsán egy felmosórongyra hasonlít

Elképesztő külsejű padlizsánszörnyet találtunk nyáron a kőbányai Duna Panda mögötti kínai gasztropiacon. A kreatív alkotók felmosórongynak nevezték a viccesen beirdalt tojásgyümölcsöt, amelyet kirántottak, a bundarajongó magyarok nem kis örömére. Hát nem imádnivaló ötlet?

A „Padlizsán felmosó mop”, azaz felmosórongy-padlizsán a budapesti Chinatown Terasz egyik kuriózuma, amely a 9-es számú standnál kapható, az 515 bisztró tálalásában. Mi is megkóstoltuk nyáron, és hát eléggé maradandó élmény volt, elsősorban látványa miatt.

A ropogósra sült padlizsánrudakat ketchuppal tálalják, ami nem túl autentikus, bár őszintén szólva nagyon jó működik.

Mi imádtuk, de mivel a neten keresgélve nem leltünk semmilyen forrást az eredetéről, elkészítettük saját ehető felmosónkat.

Hozzávalók a vicces kinézetű rántott padlizsánhoz:

2 db padlizsán, 30 dkg rizsliszt (sima liszt is jó), 6 db tojás, 40 dkg panko (sima morzsa is jó), só ízlés szerint, 4 teáskanál ketchup (tálaláshoz), koriander ízlés szerint (tálaláshoz), 10 dl napraforgó olaj

Lássuk, hogy készül a felmosópadlizsán:

A padlizsánokat megmossuk, majd bevagdossuk, vagyis „felmosóalakúra" csíkozzuk, vigyázva, hogy a fejnél egyben maradjon. Hát nem olyan, mint egy felmosófej?

Besózzuk, és egy picit állni hagyjuk. (A só elveszi a padlizsán esetleg kesernyés ízét.)

Hagyományos módon bepanírozzuk az egészet, ez esetben rizsliszt, tojás és pankómorzsa felhasználásával, de ti fehérlisztet és normál panírmorzsát is használhattok.

Jó alaposan megforgatjuk mindenben (akár kétszer is), hogy mindenhol bevonja a panír.

Előmelegített 180 fokos olajban aranybarnára sütjük 5-6 perc alatt.

Frissen tálaljuk!

A felmosórongy-padlizsán teljes receptjéért kattints ide, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több rendhagyó recept itt:

Legújabb receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (főként argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurri szósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Egyszerű cukkinifőzelék

A cukkinit annyi mindenre használjuk a konyhában, ugyan miért ne főzhetnénk hát belőle főzeléket is? Az alábbi recept végletesen nyárias, ízeiben valahol a tökfőzelék felé tendál, ...

Trópusi mézes krémes

Egyszerűen imádjuk a mézes krémest, a kánikulaszezon kezdetével pedig úgy éreztük, ideje nyári köntösbe öltöztetni kedvencünket. A hagyományos, vajas darakrémet ezúttal kókuszosra ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Legegyszerűbb meggyes kevert

Amikor gyors és finom sütire vágyunk, tökéletes választás. Nem csak meggyel, hanem bármilyen gyümölccsel, de akár csokival vagy magokkal, illetve ezek keverésével is elkészíthető.