A legbizarrabb rántott padlizsán egy felmosórongyra hasonlít

Elképesztő külsejű padlizsánszörnyet találtunk nyáron a kőbányai Duna Panda mögötti kínai gasztropiacon. A kreatív alkotók felmosórongynak nevezték a viccesen beirdalt tojásgyümölcsöt, amelyet kirántottak, a bundarajongó magyarok nem kis örömére. Hát nem imádnivaló ötlet?

A „Padlizsán felmosó mop”, azaz felmosórongy-padlizsán a budapesti Chinatown Terasz egyik kuriózuma, amely a 9-es számú standnál kapható, az 515 bisztró tálalásában. Mi is megkóstoltuk nyáron, és hát eléggé maradandó élmény volt, elsősorban látványa miatt.

A ropogósra sült padlizsánrudakat ketchuppal tálalják, ami nem túl autentikus, bár őszintén szólva nagyon jó működik.

Mi imádtuk, de mivel a neten keresgélve nem leltünk semmilyen forrást az eredetéről, elkészítettük saját ehető felmosónkat.

Hozzávalók a vicces kinézetű rántott padlizsánhoz:

2 db padlizsán, 30 dkg rizsliszt (sima liszt is jó), 6 db tojás, 40 dkg panko (sima morzsa is jó), só ízlés szerint, 4 teáskanál ketchup (tálaláshoz), koriander ízlés szerint (tálaláshoz), 10 dl napraforgó olaj

Lássuk, hogy készül a felmosópadlizsán:

A padlizsánokat megmossuk, majd bevagdossuk, vagyis „felmosóalakúra" csíkozzuk, vigyázva, hogy a fejnél egyben maradjon. Hát nem olyan, mint egy felmosófej?

Besózzuk, és egy picit állni hagyjuk. (A só elveszi a padlizsán esetleg kesernyés ízét.)

Hagyományos módon bepanírozzuk az egészet, ez esetben rizsliszt, tojás és pankómorzsa felhasználásával, de ti fehérlisztet és normál panírmorzsát is használhattok.

Jó alaposan megforgatjuk mindenben (akár kétszer is), hogy mindenhol bevonja a panír.

Előmelegített 180 fokos olajban aranybarnára sütjük 5-6 perc alatt.

Frissen tálaljuk!

A felmosórongy-padlizsán teljes receptjéért kattints ide, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több rendhagyó recept itt:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...