7 hófehér konyha, ami meghozza a kedved a télhez

November van, túl vagyunk a halottak napján és a halloweeni időszakon is, szóval már hivatalosan is várhatjuk a karácsonyt. Ha megnézegeted ezeket a csodás, hófehér konyhákat, tuti megjön a kedved a télhez és az ünnepekhez!

Ha vonzódsz a konyhai lakberendezéshez és azon belül is a fehér konyhákhoz, akkor ez a válogatás tovább fokozza majd a szerelmedet irántuk. Mi úgy döntöttünk, hogy a télre és a karácsonyra hangolódunk velük, de szigorúan fenyőágak, mikulások, piros-zöld színkombók nélkül, hogy az átmenet a téli ünnepbe valóban fokozatos legyen. Hófehér konyhák, szevasztok!

1.) Arany-réz-fehér

Jól látható, hogy milyen egyszerűen „unalmasmentessé" tehetünk egy hófehér konyhát, ha a fogantyúknak, a falon lógó edényeknek és a csapoknak arany/réz színt választunk. A szőnyeg pedig szintén telitalálat, és kétség kívül melengeti a hangulatot!

A hófehér egység jól feldobható arany kiegészítőkkel - karácsonyra sem utolsó (via)

2.) Vidéki hangulat

Hófehér hűtőszekrény, mosogató, sütő és polcok kekizöld hajópadlóval, világos fa asztallal, bézses/sárgás kiegészítőkkel ellensúlyozva. Egy vidéki házban, de akár egy belvárosi albérletben is kivitelezhető megoldások kisebb konyhákba is.

Vidéki hangulat, ami akár egy belvárosi albérletben is kivitelezhető (via)

3.) Fémes hatás

Szintén szuper példa arra, hogy a fehér túlsúlyát hogy hozzuk egyensúlyba rengeteg króm, rose gold vagy réz kiegészítővel, konyhai eszközzel.

A nyitott polcokon levő tárolók és edények pedig adnak egy kellemesen kaotikus, káoszos hangulatot, hogy ne legyen az összhatás túl steril és szigorú.

A fa padló és antik fa komód csak ráadás!

Rengeteg fém és a hófehér kapcsolata (via)

4.) Kék porcelánok varázsa

Egyeseknek Görögország, másoknak kínai porcelánok jutnának eszükbe ezekről a szépséges kék-fehér, festett tányérokról, de az bizonyos, hogy a hófehér egységét remekül megtörik. A sötét fából készült asztal és konyhapult pedig meghozzák a melegséget is ebbe a tiszta, tipp-topp konyhába. Télen-nyáron remek lehet itt a hangulat!

A kék-fehér festett porcelánok istenien mutatnak a fehér konyhabútorral (via)

5.) Rusztikus fa, alacsony belmagasság

Fehér fal fehér konyhabútorral, nagyon sok fa részlettel: robusztus fagerendák a falon, fa konyhapult, mini fiókos szekrény és két masszív konyhaasztal és faszékek adják ennek a konyhának a rusztikus-vidéki hangulatát. A csillár teljesen eklektikus hatást kelt, de kicsit sem lóg ki. És simán illik majd a karácsonyi díszek közé is!

A falra lógatott fémedényekre is felhívnánk a figyelmet! (via)

6.) Szőnyeges megoldás

A jobb oldal hófehér rengetegével a másik oldal fém konyhaeszközei állnak szemben, a plafon fagerendái és a fa parketta pedig házias-komfortos keretbe zárják a kis konyhát. De a helyiség központi eleme abszolút a szőnyeg! Akár szezononként váltogathatjuk...milyen szuper lenne ünnepekor egy karácsonyi mintás változat!

Egy olcsóbb rongyszőnyeggel remekül feldobhatod a konyhádat, akár szezononként cserélgetve a mintázatot! (via)

7.) Elegáns és rusztikus egyben

Szintén vidéki összhatás, elegáns részletek: rendezett, arany fogantyúkkal ellátott konyhabútor a háttérben, masszív fém sütő és tűzhely illetve mosogatógép, a pontot az i-re viszont a hatalmas, hosszúkás, szépen középre rendezett étkezőasztal teszi fel - fából készült, csak úgy, mint a székek és a pad körülötte. Karácsonykor az egész csald elférhet itt!

Vidéki farmházjelleget ad a konyhának egy hosszú szőnyeg és egy fa étkező hozzá illő székekkel (via)

Forrásunk volt.


Még több lakberendezés itt:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek