Egyik kedvenc üdítőnk összetétele valóban más, mint külföldön

A Coca-Cola nem titkolja, hogy más össztételű Fanta narancs kapható Magyarországon, mint más országokban. A termékeket a Nébih is megvizsgálta, de jogsértést nem találtak.

Nem először fordul elő, hogy Kelet-Európában, így Magyarországon is más összetételű termékeket árusítanak az élelmiszermultik. Tapasztalhattuk ezt már kedvenc kenhető mogyorókrémünknél, de még az ikonikus lila táblás csokinál is. A Pénzcentrum egyik olvasója az olaszországi és a hazai Fantát hasonlította össze, aminek eredménye alapján csábítóbb az olasz földön kapható üdítő.

Az összehasonlításból kiderült, hogy a nálunk kapható termékben az összetevők között sokkal több a hozzáadott anyag, sót, a külföldi változatban kétszer annyi narancslé van.

Így nem csoda, hogy a lap olvasója szerint a magyar Fanta sokkal gejlebb, mint az olaszországi üdítő, aminek savanykásabb íze az igazi narancsnak köszönhető.

A gyártó egyébként nem is tagadja, hogy itthon mást árul:

A Fanta Narancsot Európa-szerte gyártjuk, és a különböző országokban eltérő lehet a gyümölcslétartalma. Az egyes országokban a gyümölcstartalom többnyire hasonló a helyben kapható hasonló termékekéhez, valamint összhangban van az érvényes helyi szabályozásokkal. A Fanta Narancsot Európa-szerte cukorral vagy cukor és édesítőszerek kombinációjával édesítik. Folyamatosan dolgozunk az italaink cukortartalmának csökkentésén, ezért előfordulhat, hogy a termékben lévő édesítőszerek és cukor aránya országonként eltérő. A helyi termékjellemzőket mindig feltüntetjük a csomagoláson, hogy Ön a teljes összetevő- és tápértékinformáció birtokában élvezhesse az italt

- írta a vállalat.

A két terméket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is megvizsgálta. Az összetevők eltérése ellenére, a gyártói nyilatkozatot figyelembevéve, jogszerű és objektív okokkal indokolható, mert nemzetközi jogszabályuk nincs az üdítőitalok gyümölcslé-tartalmára vonatkozóan.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek