Fánkot sütnél? Így csináld, és elég egy muffinforma

Fánkot sütnél, de nincs hozzá formád? Gond egy szál se, a muffinformádat könnyedén átalakíthatod erre a célra!

A közösségi médiának köszönhetően átalakult az, ahogy főzünk és sütünk. A TikTok a konyhai tippek és trükkök kimeríthetetlen tárháza, de az Instagramon is szép számmal találni olyan ötleteket, amire valószínűleg magunktól sosem gondoltunk volna. Szinte bármilyen problémára lehet megoldást találni, így például arra az esetre, ha nincs kéznél fánksütő-forma. A megoldás? Alakítsd át a muffinformát!

Fánkot sütnél? Így csináld, és elég egy muffinforma

Persze imádjuk a szalagos- és csörögefánkot, de nem mindig szeretnénk feltétlenül annyi olajat is megenni, ezért ilyenkor jó megoldás a sütőben sütés.

De mi a helyzet, ha nincs erre a célra szolgáló fánksütő-formád?

A Funfetti nevű, édességeket árusító cég osztotta meg a videót Instagram oldalán, amiből kiderül, hogy egyáltalán nincs is szükség speciális formára!

Fogsz egy darab fóliát, és egy hosszú csíkká hajtod. A csíkot feltekered, hogy egy cső formát kapj, majd a muffinforma üregeinek közepére helyezed ezeket. Készítsd el a fánkkeveréket, és töltsd bele a formákba, úgy, hogy a fólia középen maradjon. Süsd meg és élvezd a finom fánkokat! Egyszerű, igaz?

Ha pedig úgy döntesz, hogy inkább maradsz a muffinnál, ezzel a trükkel szép duci lesz a muffin kalapja.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Okos húsvéti ötletek mindenkinek, minden alkalomra:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk