5 hiba, amit ne kövess el, mikor muffint sütsz!

Muffin – a sütemény, amit mindenki szeret, ami mindig jól jön a mi a fenét süssek kérdéskörben válaszként, és aminek változata = végtelen. 

Édes vagy sós, cukormázas vagy csupasz, bármi lehet - ezért imádjuk!

Ezt az 5 hibát kerüld el, ha tökéletes muffinokra vágysz - és miért ne tennéd.

1. Túlkevered a tésztát

Répatortamuffin citromos krémmel - receptjéért KATT!

A jó muffin könnyű és párnaszerű, levegős, ezért rengeteg múlik azon, hogyan kevered ki a tésztát. Ha az a típus vagy, aki imád kavargatni, jobb, ha megálljt parancsolsz magadnak. Tanács: külön keverd a száraz és a nedves alapanyagokat, és a kettőt úgy forgasd össze, hogy épphogy eltűnjön az utolsó szem száraz liszt is.

2. Nem kened ki zsiradékkal a formád

Tonhalas-kapribogyós reggeli süti receptjéért KATT!

Alap, de ha nem vajazod ki a muffinformákat egyenként sütés előtt, a kész sütiket képtelen leszel egyben kivadászni a formából.Tipp: vágj ki zsírpapírból muffinpapírt! És akkor vajazni sem kell…

3. Túltöltöd a muffinformát nyers tésztával

A banános-mogyorókrémes muffinreceptért KATT!

Tudjuk, hogy mindenki a drága kávézóláncokban, pékségekben kapható hatalmas toronymagas muffintetőkre vágyik, de ezt egy mezei recept ritkán tudja hozni természetes módon. Ha pedig túltöltöd a nyers tésztát a formában, csak kifutni fog és odaégni a sütőre. ¾-ig töltsd!

Ezt is ajánljuk!

6 elronthatatlan bögrés süti

4. Alul- vagy túlsütöd

Ha nem sütöd meg eléggé, ragacsos lesz és középen nyers, ha túlsütöd, kiszárad. Tipp: szúrj bele egy próbatűt, ha nem ragad rá, vedd ki!

5. A formában várod meg, hogy kihűljenek

A diétás browniemuffinért KATT!

Ha megsültek, ne hagyd őket a formában, mert tovább fognak sülni a hő miatt még pár percig, így ki is száradhatnak.

(forrás: thekitchn)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...