5 hiba, amit ne kövess el, mikor muffint sütsz!

Muffin – a sütemény, amit mindenki szeret, ami mindig jól jön a mi a fenét süssek kérdéskörben válaszként, és aminek változata = végtelen. 

Édes vagy sós, cukormázas vagy csupasz, bármi lehet - ezért imádjuk!

Ezt az 5 hibát kerüld el, ha tökéletes muffinokra vágysz - és miért ne tennéd.

1. Túlkevered a tésztát

Répatortamuffin citromos krémmel - receptjéért KATT!

A jó muffin könnyű és párnaszerű, levegős, ezért rengeteg múlik azon, hogyan kevered ki a tésztát. Ha az a típus vagy, aki imád kavargatni, jobb, ha megálljt parancsolsz magadnak. Tanács: külön keverd a száraz és a nedves alapanyagokat, és a kettőt úgy forgasd össze, hogy épphogy eltűnjön az utolsó szem száraz liszt is.

2. Nem kened ki zsiradékkal a formád

Tonhalas-kapribogyós reggeli süti receptjéért KATT!

Alap, de ha nem vajazod ki a muffinformákat egyenként sütés előtt, a kész sütiket képtelen leszel egyben kivadászni a formából.Tipp: vágj ki zsírpapírból muffinpapírt! És akkor vajazni sem kell…

3. Túltöltöd a muffinformát nyers tésztával

A banános-mogyorókrémes muffinreceptért KATT!

Tudjuk, hogy mindenki a drága kávézóláncokban, pékségekben kapható hatalmas toronymagas muffintetőkre vágyik, de ezt egy mezei recept ritkán tudja hozni természetes módon. Ha pedig túltöltöd a nyers tésztát a formában, csak kifutni fog és odaégni a sütőre. ¾-ig töltsd!

Ezt is ajánljuk!

6 elronthatatlan bögrés süti

4. Alul- vagy túlsütöd

Ha nem sütöd meg eléggé, ragacsos lesz és középen nyers, ha túlsütöd, kiszárad. Tipp: szúrj bele egy próbatűt, ha nem ragad rá, vedd ki!

5. A formában várod meg, hogy kihűljenek

A diétás browniemuffinért KATT!

Ha megsültek, ne hagyd őket a formában, mert tovább fognak sülni a hő miatt még pár percig, így ki is száradhatnak.

(forrás: thekitchn)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!