Idén előbb rántsd ki a tojást, és utána töltsd meg

A következő recept bizony nem elírás...és nem, nem rántottáról van szó! Ez egy roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető előétel, mely elképesztően jól mutat majd a húsvéti asztalon, színes, extra és különleges. Rántott-töltött tojás készült nálunk, bizony!

A húsvéti töltött tojás a hidegtálak egyik elengedhetetlen tartozéka, de mi lenne, ha idén nem a megszokott recept alapján készítenénk el, hanem vinnénk bele egy kis csavart? És mégis mi lehetne annál jobb csavar, mint hogy kirántjuk!? Nem vesz sokkal több időt igénybe, azonban a végeredmény sokkal izgalmasabb lesz. A puha krémtöltelék után egy ropogós panírréteg következik, majd újra élvezhetjük a lágy fehérje puhaságát.

Nézzük, hogyan készül ez a rántott-töltött tojás!

Hozzávalók:

8 db főtt tojás, 200 g majonéz, 2 ek mustár, 4 közepes db csemegeuborka, 2 ek jalapeño, 50 g zöld olajbogyó, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor snidling, 1 db újhagyma, 1 teáskanál csípős paprikakrém, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 150 g finomliszt (panírozáshoz), 3 db tojás (panírozáshoz), 200 g zsemlemorzsa (panírozáshoz), 8 dl napraforgóolaj

Idén előbb rántsd ki a tojást, és utána töltsd meg

Elkészítés:

A tojásokat főzzük keményre. Hideg vízben hűtsük ki. Hámozzuk meg, és vágjuk őket hosszában félbe.

A megfőtt tojássárgákat egy külön tálkában keverjük össze a majonézzel, mustárral, csemegeuborkával, a jalapenoval, olajbogyóval és a fűszerekkel. Tálalásig hagyjuk a hűtőben állni.

Díszítsük őket friss retekkel és csírával

Eztán panírozzuk be a „kibelezett” tojásfehérjéket a szokott módon: lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába hempergetve. Forró olajban süssük szép aranybarnára. Csöpögtessük le, majd hagyjuk kicsit kihűlni.

A sárgájás keveréket púposan töltsük vissza a tojásfehérjékbe, majd díszítsük kedvünk szerint. Én hagymacsírával és retekkel dobtam fel őket. Salátaágyon tálaljuk.

A rántott-töltött tojás teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Friss tavaszi receptek, akár az ünnepre is:

Címlapról ajánljuk

További cikkek