7 konyha, amelynek a fa bútorok adják meg a hangulatát

A fa konyhabútorok és konyhai kiegészítők örök, soha véget nem érő divatja szívünknek oly kedves. Megunhatatlanok, végtelenül variálhatók, és házias-családias, melengető hangulatot varázsolnak a legridegebb helyiségbe is. Lássunk pár példát!

Ha szívünkre tennénk a kezünket, és meg kellene vallanunk, milyen konyhabútorokhoz vonzódunk leginkább, a fa toronymagosan győzne, márpedig azért, mert örökzöld, variábilis, minden helyiséget barátságossá tesz, és egyszerre lehet ódon vagy vidéki hangulatú, hétköznapi és ultramodern is.

1.) Különféle faanyagok találkozása

Világos, nyers fa konyhabútor, rusztikus konyhaasztal kezeletlen munkalappal, elegáns bőr berakásos székek sötét fa lábakkal és hajópadló – többféle árnyalat és stílus keveredése is tud működni, főleg, ha a világoskék fal és a fekete szegély ellensúlyozza az összhatást.

A sokféle faanyag használata igen ízléses tud lenni

2.) A fa konyhaasztal egyeduralma

Akkor sincs gond, ha nem ragaszkodunk a teljesen fa konyhákhoz, mert egy-egy kiegészítőn és bútordarabon visszaköszönve is megbontja az összhatást – jó értelemben. Lágyít, melegít, és örökérvényű.

Legyen a kiválasztott fa bútordarabunk a konyhaasztal, hiszen ő a konyha szíve-lelke, ami köré szívesen leül a család.

Egy fa konyhaasztal és szék, és már meg is vagyunk!

3.) Sokszínű konyhában is működik

Rózsaszín és türkizzöld együtt? Miért is ne? Az 1960-70-es évek amerikai konyháinak atmoszféráját idézi meg bennünk, míg a rusztikus, fehér lábú székek a fa üléssel lágyítják a színhatást, kicsi vidékies hangulatot hozva. Külön kiemelnénk a fa konyhapultot! Nem visszafogott az összkép, de ízléses!

Türkiz és rózsaszín fával kombinálva? Miért ne?

4.) A tökéletes kúriakonyha

Így képzeljük egy francia vidéki ház konyháját: rézedények a falon csüngve, eszközök a falra lógatva, zománc sütő, hatalmas ablakok, kert, némileg rideg, de jól tisztítható kőburkolat a földön, mindez ellensúlyozva egy hatalmas, családias, kopott fa konyhaasztallal és székekkel. Tökély!

A hideg kőpadlót szuperül ellensúlyozza a meleg fa konyhaasztal és székek

5.) Hófehérrel kombinálva

Nekünk talán ez a kedvencünk: hatalmas teret alkot a masszív, egybefüggő hófehér bútor a hozzá színben passzoló fényes konyhaszigettel, a színes retró székek pedig megtörik az egyhangúságot...és milyen jól teszik!

Ezt pedig csak megkoronázza az óriási kezeletlen, rusztikus fa konyhaasztal és a gyönyörűszép hajópadló.

Ultramodern, mégis rusztikus...kiváló kombó

6.) Antik hangulat

Mustársárga falak, antik sütő fehér zománcból, fekete székek, fehér hajópadló....és egy elmaradhatatlan ódon fa konyhaasztal, amit talán a Downton Abbey konyhájában tudnánk elképzelni. Kicsit toszkán, kicsit angol, de a Káli-medencében is megállná a helyét.

A tökéletes víkendház

7.) A nem mindennapi megoldás

Egészen extravagáns megoldás a konyhapult és konyhasziget esetében, csodás fa berakásokkal, és hát ne felejtkezzünk meg az állványról! Pompás, egyedi, praktikus. Ez biztos nem jön majd szembe veled sehol máshol!

A kőpadlót szuperül ellensúlyozzák a fa kiegészítők, bútorok

Forrásaink voltak.


Még több lakberendezés itt:

Címlapról ajánljuk

7 igazán csúnya lakberendezési baki

Vannak bizony olyan lakberendezési divathullámok, amelyeket azóta próbálunk feledni, hogy valaha szembejött velünk otthon vagy (szerencsésebb esetben) egy szomszédnál, egy filmben vagy az interneten. Lássunk pár igazán csúnyát, a teljesség igénye nélkül.

Brecz Judit

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.