Ezért ne folyasd SOHA a csapvizet a forró serpenyőre!

Azok közé tartozol, akik a forró serpenyőt rögtön a mosogatóba teszik, és nem várják meg, amíg kihűl a tűzhelyen? Ezentúl jobb, ha ezt elfelejted!

A jó palacsinta titka nemcsak a tökéletes recept, hanem a megfelelő serpenyő is. Ha a palacsintasütőd nem simul rá a tűzhelyre, nem süti egyenletesen a tésztát, akkor valószínű, hogy korábban elkövettél egy súlyos hibát:

VIZET ENGEDTÉL A FORRÓ SERPENYŐRE!

Sokan tesznek hasonlóan, miután megfőztek. Általában sietnek, szeretnének gyorsan rendet rakni, túlesni a mosogatáson. Amellett, hogy a csapvíz és a forró serpenyő találkozása konyhai balesethez vezethet, az edényt is tönkreteheti.

Gondolj csak bele, a te szervezetednek sem tenne jót, ha a forró kádból kiszállva rögtön a hideg vízben csobbannál. A serpenyő anyagát is megviseli a hőingadozás. Ha a forró edényt csapvíz alá helyezed, termikus sokk léphet fel, melynek következtében a serpenyő károsodik, deformálódik. Innentől kezdve már nem tudsz vele hatékonyan dolgozni a főzéseknél.

Hogyan kerülheted el a deformálódást?

A válasz egyszerű: légy türelmes, és várd meg, amíg az edény kihűl, utána nyugodtan elmoshatod a mosogatóban.

Ezeket is olvasd el:

Ezeket olvastad már?

via HuffPost

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...