A jó palacsinta titka nemcsak a tökéletes recept, hanem a megfelelő serpenyő is. Ha a palacsintasütőd nem simul rá a tűzhelyre, nem süti egyenletesen a tésztát, akkor valószínű, hogy korábban elkövettél egy súlyos hibát:
VIZET ENGEDTÉL A FORRÓ SERPENYŐRE!
Sokan tesznek hasonlóan, miután megfőztek. Általában sietnek, szeretnének gyorsan rendet rakni, túlesni a mosogatáson. Amellett, hogy a csapvíz és a forró serpenyő találkozása konyhai balesethez vezethet, az edényt is tönkreteheti.
Gondolj csak bele, a te szervezetednek sem tenne jót, ha a forró kádból kiszállva rögtön a hideg vízben csobbannál. A serpenyő anyagát is megviseli a hőingadozás. Ha a forró edényt csapvíz alá helyezed, termikus sokk léphet fel, melynek következtében a serpenyő károsodik, deformálódik. Innentől kezdve már nem tudsz vele hatékonyan dolgozni a főzéseknél.
A válasz egyszerű: légy türelmes, és várd meg, amíg az edény kihűl, utána nyugodtan elmoshatod a mosogatóban.
Ezeket is olvasd el:
via HuffPost
Hozzászólások
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!