16 konyhai katasztrófa, amiről azt hinnéd, veled sosem történhet meg

A konyhai baleseteket nem lehet elkerülni, legalább egyszer mindenkivel megesik az életben, hogy valami odaég, eltörik, kiömlik vagy csak egyszerűen tönkremegy. 

A következő fotók is éppen arról árulkodnak, hogy elég csak egyetlen figyelmetlen pillanat ahhoz, hogy a konyha egy igazi katasztrófa helyszínévé változzon. A következő képeken olyan emberek baklövéseit láthatjátok, akik könnyen meglehet, hogy a való életben tökéletes szakácsok, éppen csak máshol járt az eszük főzés/sütés közben.

Ez még csak az első, kezdő szint, egyszer-egyszer mindenkivel megesik, hogy odaragad a tészta az edény aljára.

,,Sütőben 180°C-on, 10-12 perig süsse, amíg a sajt rápirul a pizzára!" - Vajon egy hosszú telefon jött közbe, vagy a Tv előtt bóbiskolt el a srác, aki a pizzát sütötte?

Persze az is lehet, hogy valaki direkt az új fekete kajatrendnek akart hódolni akkor, amikor még 100°C-ot és plusz 60 percet ráhúzott az éppen sülő krumplira.

De térjünk kicsit vissza a pizzákra!

Sose rakd a rácsra a pizzát! SOHA!

A vízforraló is jobban működik, ha a saját alján használod.

Persze vannak itt nagyobb bajok is...

A bögrés sütiket több szempontból is imádjuk, nem árt viszont betartani, miből mennyit kell a pohárba rakni, és mennyi ideig kell mikrózni.

Az sem mindegy, milyen edényt használsz a főzésre. Ennek a kerámialábosnak annyi.

Az sem garancia, hogy a fém lábasban majd tökéletesre fő az étel. Ha ez egy adag rizs, hát bizony jól összeragadt!

Sült tészta.

,,Bocs édes!" - egy kicsit elolvadt a vágódeszka.

Túl forró volt a lábas széle.

Még csoda, hogy az üvegasztal megúszta!

Nem tudjuk, hogy itt egy repülő csótányt vagy egy fürge pókot kergetett az, aki a konyhában állt, de úgy tűnik, tényleg vészhelyzet volt.

Ezekből a fotókból is látszik, hogy egyáltalán nem egyedi eset, ha valaki elront valamit főzés közben. Figyeljünk a részletekre, gondoljuk végig főzés után, hogy mindent lekapcsoltunk-e és mindent lehúztunk a tűzhelyről vagy kivettünk a sütőből. Na és persze állítsunk be időmérőt akkor, ha félő, hogy várakozás közben elalszunk, vagy megfeledkezünk a készülő ételekről.

Veletek történt már ezekhez hasonló konyhai baleset?

EZ IS ÉRDEKES:

Ezeket olvastad már?

via Facebook

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek