Ezen a helyen kizárólag rizspudingot árulnak - azt viszont 21 féle ízesítéssel!

Ha szereted a tejberizst, vagy a rizspudingot, akkor van egy hely, ami valódi mennyország lehet a számodra. Kókuszos, mogyorós és csokikekszes rizspudingot is ehetsz!

A tejbegríz gyerekkorunk nagy klasszisa, a tejberizs pedig a kistestvére, amit kicsit más receptúra alapján a világ más tájain is ismernek rizspuding néven. Az USA-ban, New Yorkban egy vendéglátó egység is épült a népszerű édesség köré.

Rizspudingjainkat itt találod!

Rizspudingmennyország

A New York-iRice to Riches nevű hely kifejezetten rizspudingokra specializálódott, és az emberek gyerekkori gasztroélményeit helyezi új szintre. A vendégek 21 fajta ízesítésből választhatnak, de az alap mindegyiknél ugyanaz: rizs, tej, vaj, tojás.

Az étteremben készülő rizspudingokra a szó szoros értelmében igaz a hand made jelző, ugyanis a különböző ízesítésekhez a szószokat, krémeket kézzel keverik az alaphoz - persze, a higiéniára ügyelve, nejlon kesztyűben.

A hagyományos ízeken túllépve többek között citromos-mákos, sajttortás, banános-kókuszos, panna cotta, Oreo, rum és karamell ízesítést is kérhetünk.

De a rizspuding rajongói nemcsak helyben fogyaszthatják az édességet, hanem rendelhetnek is, és az USA-n belül bárhová kiszállítják - igaz , tetemes áron. Egy adag rizspuding, beleértve a csomagolást is 45 dollár, azaz körülbelül 13.000 forint, egy 5 adagos Sumo névre keresztelt nagyobb kiszerelés pedig 90 dollár, vagyis több, mint 26.000 forint.

Abban talán egyetértünk, nem magyar pénztárcához igazították az árakat, de ha kedved támadt egy kis nasshoz, otthon is elkészítheted az ízlésednek megfelelőt:

Ezeket olvastad már?

via

Török rizspuding

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk