Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezek a szobanövények mutatnak a legjobban az étkezőben

Egy étkező minden otthon központi része lehet. Ha kicsi, ha tágas, akkor sem kell lemondani arról, hogy hangulatossá tegyük! Dobd fel szobanövényekkel! 

Közönséges borostyán

A borostyán örökzöld kúszónövény, ami szobanövénynek is kiváló választás. Különösen  kellemes látványt nyújt, ha a lakást egyszerre több, különböző levélszínű és formájú borostyánnal népesítjük be. Rendkívül könnyen nevelhető, mivel nemcsak árnyék-, hanem hidegtűrő is. Földjét tartsuk mindig enyhén nedvesen, de ne áztassuk el. Mivel igen gyorsan növekszik, hajtáscsúcsait csípjük ki, hogy bokrossá váljon. Ha szeretnéd valami egyszerűvel feldobni az étkeződ, a közönséges borostyán tökéletes választás!

Vitorlavirág

A légtisztító növényként ismert vitorlavirág elegáns szobanövény, ami az étkező igazi ékévé válhat. Sötétzöld, lándzsa alakú levelei önmagukban is szépek, különlegességét mégis sok apró virágból álló torzsavirágzatának köszönheti, amit egy nagyméretű, fehér buroklevél ölel át.  Körülbelül a 21°C-os hőmérséklet ideális számára, ha viszont ennél melegebb van a lakásban, akkor ügyeljünk rá, hogy ne kapjon huzatot. A tűző napot csak télen szereti, inkább a szűrt fényt és a félárnyékot kedveli. A növény alapvetően szereti a sok vizet, földje legyen mindig szívós.

Flamingó

A flamingóvirág nem túl nagy termetű növény, körülbelül 50-60 cm, így kisebb étkezőkben is kényelmesen elfér. Levelei hosszúkás, szív alakúak, virágzatának levelei pedig élénkpirosak vagy rózsaszínűek, amikkel igazán vidám színt visz az otthonunkba. Mivel őserdei növény, a meleg és párás helyeket kedveli, az ideális hőmérséklet 18-20 °C számára. Tavasszal és nyáron gyakori öntözést és törődést – leginkább tápoldatozást – igényel! Fénykedvelő, de a közvetlen napsütést rosszul tűri.

Orchidea

Az orchidea a mai otthonok elmaradhatatlan kelléke. Csodaszép, ezer színben és árnyalatban pompázó virágai a lakás bármelyik szegletében, így az étkezőben is nagyon jól mutatnak.  Az orchideát hetente egyszer elég megöntözni. Az edényéből mindig ki kell önteni a maradék vizet, mert az nem tesz jót a növénynek, ahogy a huzatos hely sem. Az orchidea az ablakban érzi magát a legjobban a sok fény miatt, így ha van ablak az étkezőnkben, benépesíthetjük vidám, színekkel teli orchideákkal.

Kávécserje

A kávécserje a szubtrópusi területeken őshonos növény, amelyet szobanövényként is tarthatunk, akár az étkezőnkben is, mivel nagyon mutatós. Levelei hullámos szélűek, ovális alakúak, bokros növekedésű, levélzete sötétzöld színű.

Receptajánló:

Megfelelő gondozás, és körülmények mellett, kellemes illatú, fehér virágokat is hozat május-június tájékán. A világos, de nem tűző napos helyet szereti, az öntözésénél pedig törekedjünk arra, hogy földjét tartsuk nyirkosan, és ne hagyjuk, hogy teljesen kiszáradjon.

Ezeket olvastad már?

via GardeningKnowHow, Balkonada

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!