7 háztartási trükk, amire a körömlakklemosót használhatod

A körömlakklemosó távolról sem csak körömlakk eltávolítására való. Újjávarázsolhatod vele a lakkcipődet, de a járólap tisztításához is bevetheted.

A körömlakklemosó legalább annyira univerzális tisztítószer, mint az ecet, vagy a szódabikarbóna. Így használhatod fel a leghatékonyabban!

Fekete cipőspray okozta foltok ellen

Te is jártál már úgy, hogy a fekete velúrcsizmádat lefújtad fekete cipőápoló spray-vel, azonban a járólapra, és rosszabb esetben egy másik cipőre is jutott a fekete spray-ből? Nem kell kétségbe esned, a körömlakk a segítségedre lesz: a járólapot dörzsöld át körömlakklemosós vattával, a cipőkkel azonban légy óvatosabb! Az apróbb fekete foltokat fülpiszkálóra csepegtetett körömlakklemosóval kenegesd: a fehér színű cipőknek nem lehet baja, a színesekkel azonban légy óvatos, mert a foltokkal együtt a színt is eltávolíthatja a folyadék.

Pillanatragasztó oldására

Ha veled is előfordult már, hogy a pillanatragasztó nemcsak oda került, ahová eleve szántad, hanem az ujjaidra is rácsöppent, akkor tudod, mennyire kellemetlen érzés. Fogj egy acetonos vattapamacsot, és se perc alatt eltávolíthatod a megkeményedett ragacsot a bőrödről!

Gumitalpú cipők tisztítására

A vastag, fehér gumitalpú cipők nagyon könnyen koszolódnak, és a tisztításuk sem egy álom. Akár kedvenc slip-on cipődről, akár az sportcipőd oldaláról szeretnéd letakarítani a koszt, nem kell körömkefével nekiesned. Elég, ha vizes ruhával letörlöd, majd egy vastagabb vattapamacsra körömlakklemosót öntesz, és azzal dörzsölöd át a cipők oldalát.

Filctoll, tintafolt ellen

A filctoll, különösen az alkoholos filc okozta foltokat nem egyszerű kivenni a ruhákból, de a bútorszövetből sem. Ugyanez a helyzet a tollal is, a körömlakklemosó azonban az ilyen helyzetekben is segíthet. Arra figyelj, hogy az élénk színű ruhákon, textileken óvatosan használd a folyadékot.

Ragacsos matricák leszedésére

Ha valaha szedtél már le üvegről, bútorról matricát, tudod, mennyire munkás levakargatni a ragacsos maradványokat. Megkönnyítheted a dolgodat, ha a körömlakklemosót is beveted: önts a folyadékból egy keveset egy vattapamacsra, majd kezdd el dörzsölni a matricát. Arra ügyelj, hogy a magasfényű bútoroknál, fabútoroknál ne használd, nehogy a lakkozott réteg is kárát lássa a műveletnek.

Címkék, árcédulák eltávolítására

Akár ajándékba veszel valamit, akár magadnak, sokszor előfordul, hogy az árcédula makacsul ragaszkodik a csomagoláshoz, pedig minden erőddel szabadulnál tőle. A matricához hasonlóan az árcédulákat is eltávolíthatod körömlakklemosóval, és a kaparásban még a körmöd sem megy tönkre.

Lakkcipőre

Nincs az a lakkcipő, amit a nap végén ne „díszítene” fekete folt, ahogy viselés közben egymáshoz ütődnek a cipők. Ha a szappanos víz hatására meg sem moccan a folt, egy kis körömlakklemosóval szó szerint néhány másodperc alatt orvosolhatod a problémát.

Ezeket olvastad már?

via LifeHacker, Buzzfeed, Experthometips

Címlapról ajánljuk

További cikkek