Ezek lehetnek a legkoszosabb eszközök egy étteremben - 5 dolog, amit nem takarítanak eléggé

Te is szoktál étteremben enni? Néha nem árt vigyázni, mert nem biztos, hogy mindenhol mindent letakarítanak. Mutatjuk, mik lehetnek a legkoszosabb eszközök egy étteremben.

Korábban már írtunk róla, hogy mik a legmocskosabb dolgok egy háztartásban. A bacik miatt nem árt takarítani, azonban a lakáson kívül nagyobb veszély leselkedhet ránk, mondjuk egy étteremben. A Taste of Home oldal összegyűjtötte, melyek azok az eszközök, amiket ha nem takarítanak, akkor komoly baciforrások lehetnek. Íme a lista:

1. Só- és borstartó

Lehet, hogy nem olyan jó ötlet utólag sózni és borsozni az ételt. A só- és borstartót rengetegen fogják a kezükbe, ezért sok baktérium tud rajta megragadni. Egy néhány évvel ezelőtti kutatásban a legveszélyesebbnek a borstartót titulálták, amin e. coli baktériumot is találtak.

2. Étlap

Dr. Chuck Gerba, az Arizónai Egyetem kutatója szerint egy étlapon százszor több baktérium ragadhat meg, mint egy vécéülőkén. Ha kicsit belegondolunk, akkor lehet ebben némi igazság, mivel az étlapok is kézről kézre járnak az étteremben. Néha tehát ezeket sem árt áttörölni.

3. Székek

Egy 2012-es kutatásbanmegvizsgálták az éttermi székeket is. Az esetek 70%-ban találtak veszélyes baktériumokat. Miért? Mert sokan húzzák ki, és ülnek rá.

4. Snackes tálak

A mexikói éttermekben gyakran adják piros műanyag tálkában a tortillát, vagy más finomságokat. Ezeket sem árt jól elmosni, mert megragadhatnak rajtuk a szennyeződések. Ugyanez igaz fa tálakra és a fonott kis kosárkákra is.

5. Ételcsipesz a svédasztalon

A svédasztalos étkezések leginkább a hotelekben elterjedtek, de az önkiszolgáló éttermekben is találkozhatunk a különböző ételcsipeszekkel, és adagoló kanalakkal. Talán nem kell nagyon magyarázni, miért ragad meg ezeken is sok bacilus, ha nem takarítják, vagy cserélik le őket. Semmi sem garantálja, hogy mindenki kezet mos, mielőtt sonkát, vagy salátát szed magának a tányérjára.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via Taste of Home

Legújabb receptek

Brokkolis gulyás sertésoldalasból

Nekem van egy olyan keverékem készítve, hogy oregano, kakukkfű, bazsalikom és ezt sok ételbe szoktam tenni, hisz a fűszerek adják az ételek ízét!!!! Imádjuk a gulyáslevest is, főleg, ...

Címlapról ajánljuk

Grillparti füstmentesen – Megvan hozzá a tudásod?

Elérkezett a hivatalos grillezési szezon kezdete – ilyenkor egyre többen hódolnak a szabadtéri sütés örömeinek. A jó levegőn lenni egészséges, és a szabad tűzön készült étel is az lehet, ha felkészülten vágunk bele a sütögetésbe. A grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja, ehhez azonban mítoszok helyett a tények ismerete szükséges.

Hirdetés

További cikkek

Nem lazac, nem dió: 8 alapanyag, amiből sokat egyél, mert...

Gyakran halljuk, hogy együnk sok ómega-3 zsírsavat, de sokan nem engedhetjük meg magunknak, hogy teszem azt lazaccal lakjunk jól heti rendszerességgel, vagy szimplán nem kedveljük az ízét. Lássuk, miben van még sok-sok ómega-3 a drága lazacon vagy akár a dión kívül!

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...