Ezek lehetnek a legkoszosabb eszközök egy étteremben - 5 dolog, amit nem takarítanak eléggé

Te is szoktál étteremben enni? Néha nem árt vigyázni, mert nem biztos, hogy mindenhol mindent letakarítanak. Mutatjuk, mik lehetnek a legkoszosabb eszközök egy étteremben.

Korábban már írtunk róla, hogy mik a legmocskosabb dolgok egy háztartásban. A bacik miatt nem árt takarítani, azonban a lakáson kívül nagyobb veszély leselkedhet ránk, mondjuk egy étteremben. A Taste of Home oldal összegyűjtötte, melyek azok az eszközök, amiket ha nem takarítanak, akkor komoly baciforrások lehetnek. Íme a lista:

1. Só- és borstartó

Lehet, hogy nem olyan jó ötlet utólag sózni és borsozni az ételt. A só- és borstartót rengetegen fogják a kezükbe, ezért sok baktérium tud rajta megragadni. Egy néhány évvel ezelőtti kutatásban a legveszélyesebbnek a borstartót titulálták, amin e. coli baktériumot is találtak.

2. Étlap

Dr. Chuck Gerba, az Arizónai Egyetem kutatója szerint egy étlapon százszor több baktérium ragadhat meg, mint egy vécéülőkén. Ha kicsit belegondolunk, akkor lehet ebben némi igazság, mivel az étlapok is kézről kézre járnak az étteremben. Néha tehát ezeket sem árt áttörölni.

3. Székek

Egy 2012-es kutatásbanmegvizsgálták az éttermi székeket is. Az esetek 70%-ban találtak veszélyes baktériumokat. Miért? Mert sokan húzzák ki, és ülnek rá.

4. Snackes tálak

A mexikói éttermekben gyakran adják piros műanyag tálkában a tortillát, vagy más finomságokat. Ezeket sem árt jól elmosni, mert megragadhatnak rajtuk a szennyeződések. Ugyanez igaz fa tálakra és a fonott kis kosárkákra is.

5. Ételcsipesz a svédasztalon

A svédasztalos étkezések leginkább a hotelekben elterjedtek, de az önkiszolgáló éttermekben is találkozhatunk a különböző ételcsipeszekkel, és adagoló kanalakkal. Talán nem kell nagyon magyarázni, miért ragad meg ezeken is sok bacilus, ha nem takarítják, vagy cserélik le őket. Semmi sem garantálja, hogy mindenki kezet mos, mielőtt sonkát, vagy salátát szed magának a tányérjára.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via Taste of Home

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Leteszteltük az Ichigót, ami a legegészségesebb ázsiai street foodot ígéri...

Vajon hinne nekem bárki, ha azt mondanám, hogy megkaphat egy prémium minőségű, egészséges ázsiai fogást olyan áron, mintha egy körúti gyorsbüfében falatozna? Kevés dolgot ehetünk ma már 2-3 ezer forint között, főleg, ha egy belvárosi étteremről van szó. Egy újhullámos streetfood-hely mégis megugrotta a feladatot: pénztárcabarát módon kínál izgalmas fogásokat, magas színvonalon. Az Ichigóban jártunk, hogy saját magunk teszteljük le: valóban ez a város legegészségesebb (ázsiai) street foodja?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sosem volt ilyen egyszerű a főzés!

Ha unod a fűszerestasakok pakolgatását, nehezen látod át a fűszereket, és szeretnéd letudni a mindennapi főzést bevált receptekkel, akkor ezeket a fűszerkeverékeket számodra alkottuk meg!

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek