Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ebben az észak-alföldi városban nagyon le akarnak számolni a műanyag szatyrokkal

Kézzel varrott textilszatyrokra cserélik a műanyag zacskókat a túrkeveiek. A helyiek nagyon elkötelezettek, és szerencsére a boltosok is pozitívan fogadják a változást.

Műanyag zacskók helyett textilszatyrokkal járnak bevásárolni az emberek az észak-alföldi Túrkevén. A helyiek nagyon komolyan veszik az országos szintű „Nem kell zacskó” kampányt, olyannyira, hogy a városban működő Kreatív Öltögető klub néhány hónapja elkezdett textilből és vászonból szatyrokat varrni.

Nem kell zacskó

A kezdeményezés arra buzdít, az újrahasznosítás jegyében minél többen varrjanak maguknak textilzacskókat, –szatyrokat és bevásárláskor mindig vigyék magukkal, ahelyett, hogy műanyag zacskót vásárolnának.

„Már régóta foglalkoztatott minket és kerestük a megoldást, miként lehetne csökkenteni a műanyag zacskó használatát, hiszen az rendkívüli mértékben szennyezi a természetet” – mondta szoljon.hu-nak Nagy Árpádné, az Öltögető klub vezetője, aki hozzátette, a helyi boltok is örömmel fogadták a kezdeményezésüket, és felajánlásaikat. 

Elsőként az egyik helyi zöldségest lepték el a környezetkímélő szatyrok, ahol korábban nagyon sok műanyag zacskót használtak a vásárlók. Hamar szétkapkodták őket, ezért úgy döntöttünk, mi magunk is bekapcsolódunk a gyártásba”- mondta a lapnak Éva, a zöldséges tulajdonosa, aki arra kérte a varrónőket, készítsenek még szatyrokat, cserébe pedig gyümölcsöket kapnak.

A klub kezdeményezése annyira népszerű lett a túrkeveiek körében, hogy az egyik óvoda is megkérte őket, hogy az anyukáknak, nagymamáknak is mutassák meg, miként kell szatyrokat varrni. Azt remélik, így még szélesebb körben terjed majd el a textilszatyor használata a városban.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!