Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Végre egy magyar étterem, ahol ingyen ehet a gyerek - feltéve, ha a szülők teljesítenek egy feltételt

Egy budapesti étterem ingyenes gyerekmenüt ígér, ha a szülők elzárják a mobiljaikat, és nem nyúlnak hozzájuk az étkezés alatt.

Te is a telefonodat szoktad nyomkodni, míg az ebédet, vacsorádat várod az étteremben? Az okostelefonok elterjedésével az étkezőasztalnál is egyre többször kerül elő a készülékünk azért, hogy lefotózzuk az ételünket, vagy válaszoljunk az ismerőseinknek. Egy budapesti étterem azonban megelégelte, hogy az asztalnál ülve mindenki a telefonját nyomkodja, ezért csatlakozott a Mobil OFF, Élmény ON mozgalomhoz!

A VakVarjúban „kikapcs” dobozok kerültek az asztalokra, amibe ha egy család felnőtt tagjai belehelyezik a kikapcsolt telefonjukat, akkor a 14 év alatti gyerekük étkezését az étterem állja. A gyerekmenü csak és kizárólag akkor ingyenes, ha a vendégek betartják a szabályokat, és nem nyúlnak a telefonjukhoz, amíg az asztalnál ülnek.

Az akció eredetileg február 4. és 10. között zajlott volna, de a nagy érdeklődésre való tekintettel 17-ig meghosszabbították. 

Korábban egyébként írtunk arról, hogy egyes külföldi Mekikben is szerették volna elérni, hogy a vendégek a telefonjuk nélkül egyenek az asztaloknál, de a projekt csúfosan megbukott. Itthon remélhetőleg többen csatlakoznak majd a mobilmentes étkezés mozgalmához.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Fri, 2019-02-08 22:12

Rendszeresen írok étteremkritikákat, és természetesen le is fotózom a helyet és az ételt. Nem keltek feltűnést, nem zavarok senkit. A többi vendéget nem fényképezem, de még a férjemet, a családtagjaimat sem. Ja, és mindig lenémítom a telefonomat, ha étterembe megyek. Szóval lehet kulturáltan is használni a kütyüket. Ha az éttermet a fotózás zavarja, nem az, hogy valaki hangosan beszélget a telefonján, ott valami baj lehet, amit szerintük jobb nem megmutatni.