Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Végre egy magyar étterem, ahol ingyen ehet a gyerek - feltéve, ha a szülők teljesítenek egy feltételt

Egy budapesti étterem ingyenes gyerekmenüt ígér, ha a szülők elzárják a mobiljaikat, és nem nyúlnak hozzájuk az étkezés alatt.

Te is a telefonodat szoktad nyomkodni, míg az ebédet, vacsorádat várod az étteremben? Az okostelefonok elterjedésével az étkezőasztalnál is egyre többször kerül elő a készülékünk azért, hogy lefotózzuk az ételünket, vagy válaszoljunk az ismerőseinknek. Egy budapesti étterem azonban megelégelte, hogy az asztalnál ülve mindenki a telefonját nyomkodja, ezért csatlakozott a Mobil OFF, Élmény ON mozgalomhoz!

A VakVarjúban „kikapcs” dobozok kerültek az asztalokra, amibe ha egy család felnőtt tagjai belehelyezik a kikapcsolt telefonjukat, akkor a 14 év alatti gyerekük étkezését az étterem állja. A gyerekmenü csak és kizárólag akkor ingyenes, ha a vendégek betartják a szabályokat, és nem nyúlnak a telefonjukhoz, amíg az asztalnál ülnek.

Az akció eredetileg február 4. és 10. között zajlott volna, de a nagy érdeklődésre való tekintettel 17-ig meghosszabbították. 

Korábban egyébként írtunk arról, hogy egyes külföldi Mekikben is szerették volna elérni, hogy a vendégek a telefonjuk nélkül egyenek az asztaloknál, de a projekt csúfosan megbukott. Itthon remélhetőleg többen csatlakoznak majd a mobilmentes étkezés mozgalmához.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Fri, 2019-02-08 22:12

Rendszeresen írok étteremkritikákat, és természetesen le is fotózom a helyet és az ételt. Nem keltek feltűnést, nem zavarok senkit. A többi vendéget nem fényképezem, de még a férjemet, a családtagjaimat sem. Ja, és mindig lenémítom a telefonomat, ha étterembe megyek. Szóval lehet kulturáltan is használni a kütyüket. Ha az éttermet a fotózás zavarja, nem az, hogy valaki hangosan beszélget a telefonján, ott valami baj lehet, amit szerintük jobb nem megmutatni.

jakabtoth76
jakabtoth76 Fri, 2019-03-08 14:42

Itt nem a te általad felvázolt történetekről szól a fáma, hanem, hogy ha elmész egy étterembe a családoddal, akkor foglalkozz a családdal, a gyerekkel, ne pedig a telefonod nyomkodd...

firstlady
firstlady Sat, 2019-03-09 07:44

Köszönöm szépen, értettem, miről szól a cikk. :) De ezek szerint mégis csak "ciki" egyes helyeken, ha fényképezni kezdek. Nem fogok magyarázkodni, hogy nem a családomat mellőzöm éppen, sőt, esetleg épp a távol lévőknek küldök képet egy jól sikerült, hangulatos programról, rokoni, baráti összejövetelről. Vagy a nálunk nyaraló kisunokám jóízű falatozásáról az aggódó szülőknek.
Nem kellene összemosni, hogy valaki készít néhány fotót vagy "a telefonját nyomkodja".
Már csak az a - kissé kaján, költői - kérdésem, hogy vajon az "igazi" fényképezőgépem elővehetem-e, vagy az is tiltólistán van.

AnitaZoé
AnitaZoé Thu, 2019-03-14 09:46

Senki nem tiltja meg a fotózást, sőt a telefonnyomkodást se. Ha ez jött le akkor a szövegértelmezéssel vannak gondok. Ami egy írással is foglalkozónál elég kínos. Ez arról szól, hogy jutalmazzák a telefon mellőzését. Miért kell ebben is a rosszat látni? Ha neked nem lesz előnyöd ebből az akcióból, másnak se legyen? Nagyon értelmes hozzáállás...