Ez történt a világ legkövérebb, koronavírusos emberével

Szinte csodával határos, hogy súlyos betegségei ellenére így viselte a betegséget.

Juan Pedro Franco még 2017-ben került be a Guiness Világrekordok könyvébe 595 kilós súlyával, mint a legkövérebb ember. A most 36 éves férfi ma már "csak" 208 kilót nyom, de túlsúlya mellett mégcukorbetegséggel, magas vérnyomássalés krónikus tüdőbetegséggel is küzd. Így amikor elkapta a koronavírust, kevés esélye volt a statisztikák szerint a túlélésre. Mégis sikerült leküzdenie a betegséget, bár nagyon megviselte a testét a vírus.

"Nagyon agresszív betegség. Fájt a fejem, a testem, nehézlégzéssel és lázzal küzdöttem. Abba a csoportba tartozom, amely számára nagyon kockázatos ez a betegség" – mesélte Franco, aki Aguascalientesben él.

Mexikó jelenleg negyedik helyen áll a világban a Covid-19-betegségben elhunytak számát tekintve, ennek pedig az is lehet az oka, hogy a mexikói gyerekek a világ leginkább elhízottjai között vannak. (A felnőtt lakosságot tekintve pedig a második legnagyobb arányú az elhízottság.)

A koronavírusban elhunyt több mint 74 ezer mexikói lakos negyede elhízott volt.

Jose Antonio Castaneda, a Francót extrém elhízottsága miatt kezelő orvoscsoport vezetője elmondta, hogy a cukorbetegséggel, magas vérnyomással és szívbetegséggel küzdő páciensek sokkal érzékenyebbek a súlyos komplikációkra.A túlélési esélyük nagyon csekély – tette hozzá. Szóval ez egy csoda!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép

(MTI)

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek