Ez Sarah Jessica Parker gyönyörű lábainak titka

Ez a minimum, amit megtehetünk, hogy 50 felett is formás legyen a lábunk - legalábbis a Szex és New York sztárja, Sarah Jessica Parker szerint.

Nem kell feltétlenül órákat izzadni egy edzőteremben ahhoz, hogy aktív legyen az ember: erre a legjobb példa Sarah Jessica Parker, aki egyszerűen figyel arra, hogy eleget gyalogoljon. Ráadásul nem is megy annyit, hogy ne legyen követhető: mindössze 10 ezer lépés a kitűzött cél.

Egy kutatás szerint egy átlagos amerikai ember 5 117 lépést tesz meg naponta, ez durván a fele annak, amit Sarah Jessica Parker minden napra kitűz magának. A Szex és New York sztárja arra törekszik, hogy legalább 10 000 lépést tegyen meg minden nap, ami segít abban, hogy formában tartsa vékony, izmos lábait.

via GIPHY

Persze a színésznő emellett is aktív életet él, kajakozik és úszik, de azt mondja, hogy a mindennapi aktivitás is legalább annyira fontos, mint a testmozgás. A tízezer lépés pedig egyáltalán nem teljesíthetetlen: annyi kell hozzá, hogy egy-két megállót lesétáljon az ember, vagy ha nem dolgozik messze, akkor gyalog járjon be a munkahelyére. Egy kiadós plázázás vagy egy nyugodt esti séta is könnyen összehoz már ennyit.

Sarah Jessica Parker a Fitbitjét használja a napi lépésszám mérésére, de az újabb mobiltelefonok is képesek már arra, hogy rögzítsék, hány lépést tesz meg az ember. A Szex és New York színésznője egy interjúban azt is elmondta, hogy most már nemcsak az alakja miatt, hanem az egészsége érdekében is mozog, és külön figyel arra, hogy a csontjai egészségesek maradjanak - ezért a kardiógyakorlatok mellett súlyzós gyakorlatokat is beépít az edzéseibe. Több kutatás bizonyította már ugyanis, hogy a kisebb súlyokkal végzett, magas ismétlésszámú gyakorlatok hozzájárulnak ahhoz, hogy az idősödő szervezet csontsűrűsége megfelelő maradjon.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek