Expressz rakott kel, mosogatás nélkül

Nem vitás, arakott ételekmacerásak és halomban áll utánuk a mosogatnivaló. Egygyors és igazán kímélő változat: mindent bele egy fazékba és kész is az igazi baba-mama ebéd.

Rakott kel kicsit másként – fazékban (1 éves kortól)

Hozzávalók

  • 1 kisebb kelkáposzta
  • 50 dkg darált pulykamellfilé
  • 1,5 teáscsésze rizs
  • 2-3 répa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kicsi zellergumó
  • 2 tk szárított kakukkfű
  • 2 kk pirospaprika
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek étolaj
  • 1,5 dl paradicsomlé
  • tejföl
  • sajt
  • bors

Elkészítés

  1. A kelkáposztát megmossuk, kisebb darabokra osztjuk, vékony csíkokra vágjuk.
  2. A zöldségeket apróra vágjuk (lehet aprítógépben is, akkor kisebbek lesznek, mint a képen).
  3. A hagymát, fokhagymát megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a pulykahúst. Amikor kis levet ereszt, akkor mehet rá a rizs, hozzáadjuk a zöldségeket, a kelkáposztát. Megszórjuk a pirospaprikával, kakukkfűvel és az őrölt köménnyel. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint.
  4. Ráöntünk 3 teáscsészényi vizet, a paradicsomlét, és felforraljuk.
  5. Ezután takarékra vesszük, fedőt rá és főzzük, közben néha megkeverjük. Ha elzártuk a lángot, fedő alatt még jó 15 percig hagyjuk állni.
  6. Tálalásnál tejfölt, illetve sajtot tehetünk rá, ki hogy szereti.

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Babakonyha receptek itt >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek