Nem győzi fogadni a vendégeket a vegánokat kitiltó étterem

Egészen hihetetlenül reagáltak a vendégek arra, hogy a sztárséf kitiltotta a vegánokat az étteremből.

Pár napja jelentette be a Facebook-oldalán az ausztráliai John Mountain séf, hogy mentális egészsége érdekében minden vegánt kitilt a Perth-ben található Fyre nevű éttereméből. A döntést természetesen nem mindenki fogadta jól – írja az intstyleman.hu.

Kitiltotta a vegánokat az étterméből, azóta folyton teltház van

Egy reklamáció miatt döntött a séf a tiltás mellett

A séf elmondása szerint azért tiltotta ki a vegánokat az étterméből, mert egyik vegán vendége igen kedvezőtlen kritikát fogalmazott meg vele szemben, amikor a következőket mondta: „az étteremnek mindenkit ki kell szolgálni, és az, hogy nem lehet valódi, tisztán növényi alapú ételeket fogyasztani, az a szakács szakmai hiányosságait mutatja".

Erre válaszul született meg a poszt, amely hatalmas közfelháborodást keltett az interneten, ezért záporozni kezdtek a negatív reakciók, sőt az étterem forgalma is erősen visszaesett.

Ám amikor a média is felkapta a nem mindennapi történetet, hirtelen megfordult John Mountain szerencséje, és az étterem látványosan felpörgött.

„Általában féltucat vendégünk van ilyenkor ebben a gyönyörű étteremben. Ehhez képest ma estére 35 foglalásunk van. Ez volt a legjobb marketing, amit valaha kaptam" – mesélte a séf egy helyi magazinnak, PerthNow-nak.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek