Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

100 éves konyhai trükkök, amik a mai napig működnek

Felejtsd el a drága tisztítószereket, és nézz körül a nagyi praktikái között, mert biztosan találsz olyat, ami neked is beválik majd. Ki melyiket próbálta már?  

Szódabikarbóna

Olcsó és hatékony tisztítószer, ami a benne található szemcséknek köszönhetően fejti ki finom súrolóhatását, jól szagtalanít, és széles körben felhasználható. Például fogfehérítéshez, hűtőtakarításhoz és zsíroldáshoz is.

Olaj a ragacsok ellen

Nyári játéktetkók, cipő szélére ragadt bosszantó ragacsok, rettegjetek, mert egy kis puha vattára csepegtetett olívaolajjal gyorsan elbánunk veletek. Egy kis dörzsölés, és már nyoma sincs a kellemetlen foltoknak.

Ezt is nézd meg!

Utálsz port törölni? Ezeket a trükköket érdemes neked is kipróbálni!

Szappan és besült edények

Nincs is annál aggasztóbb, mikor úgy tűnik, kedvenc edényünk menthetetlen a ráégett ételmaradékok miatt. Ne tegyük még a szemétbe, előtte próbáljuk ki nagymamáink szappanos módszerét: engedjük színültig vízzel az edényt, tegyünk bele mosószappanforgácsokat, és forraljuk fel. Ha szerencsénk van, ezzel megmenthetjük edényünket.

Receptajánló:

Ezüst polírozása fogkrémmel

A háztartásban fellelhető ezüstök polírozásához nem szükséges extra tisztítófolyadék, csupán egy kis fogkrémre, puha rongyra és vízre lesz szükséged. Dörzsöld meg a fogkrémes ronggyal a tisztítani kívánt felületet, majd öblítsd le langyos vízzel, egy száraz ronggyal töröld tisztára, és kész is.

Citromlé és só a foltokra

Könnyen összemaszatolódik a ruhád? Mindig leeszed magad? Gond egy szál se, ha van a kezed ügyében egy kis só és citrom. Keverd össze ezeket, és tedd a foltra, hagyd pár percig hatni, majd öblítsd ki. Utóbbihoz használhatsz langyos vizet és ecetet is.

És ezeket láttad?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!