Ezek a legrosszabb ételpárosítások a fogyókúra során

Bizony, vannak olyan ételpárok, melyek egyáltalán nem támogatják a fogyásodat, sőt, kifejezetten szabotálják.

Manapság enyhén szólva nehéz kiigazodni azon, pontosan mit is fogyaszthatsz bátran a fogyókúra alatt. Rengeteg az információ, melyek a megengedett, és melyek a tiltólistás ételek a diéta alatt. Lauren Manaker dietetikus elárulja, mely ételpárosítások azok, melyek rosszat tesznek a fogyókúrádnak.

Ezek a legrosszabb ételpárosítások a fogyókúra során

Tej + banán

A dietetikus szerint ez az egyik legrosszabb párosítás, ugyanis zavart okoz az emésztőrendszerben, ami méreganyagok megjelenéséhez, allergiás reakcióhoz és egyensúly problémákhoz vezet.

Lekvár + pirítós

Az örök klasszikust érdemes a diéta alatt teljesen elfelejteni. Mind a két étel a szénhidrátok csoportjába tartozik, így könnyedén előfordulhat, hogy túlfogyasztasz belőlük. A feldolgozott ételek egyébként sem tesznek jót a vércukorszintnek, így jobb elkerülni őket a diéta alatt.

Paradicsomleves + sajt

A paradicsomlevesbe gyakran kerül egy kis cukor is, amit ez esetben már nem érdemes megspékelni sajttal, amiben meg zsír és szénhidrát is van. Ha viszont nem teszünk a levesbe cukrot, és olaszosan készítjük, továbbá valamilyen lágy, friss sajttal tálaljuk, akkor beleférhet a diétába.

Zabpehely + szárított gyümölcs

A zabpehely rendkívül jó fogyókúrás étel, mely rengeteg rostot tartalmaz, és hosszú időre eltelít. Ha mindezt azonban szárított gyümölcsökkel kombinálod, akkor megnöveled a vércukor- és inzulinszintet, ami hozzájárul a zsírraktározó hormonok megnövekedéséhez.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...