6 étel és ital, ami ronthatja a szezonális allergia tüneteit

Sok allergiás számára az évszakváltás nem csupán az időjárásban hoz változásokat, de a kellemetlen allergiás tüneteket is előidézheti. Kevesen tudják viszont, hogy egyes alapanyagok tovább ronthatják a tüsszögést, a köhögést vagy éppen az orrdugulást.

Bár a levegőben szálló pollen gyakori kiváltó ok, bizonyos ételek is súlyosbíthatják az allergiás reakciókat gyulladáskeltő tulajdonságaik, hisztamintartalmuk vagy éppen az immunrendszerre gyakorolt hatásuk miatt. Igaz, a szezonális allergiákra nincs gyógymód, ám tudatos étrenddel csökkenthetjük a gyulladást, és enyhíthetjük a tüneteket. Ehhez persze tudnunk kell, mely ételeket érdemes elkerülni, így könnyebben átvészelhetjük az allergiaszezont.

Kattints a képre, és nézd meg az ételeket és italokat, amik ronthatnak a szezonális allergia tünetein!

Receptajánló:

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek