6 étel és ital, ami ronthatja a szezonális allergia tüneteit

Sok allergiás számára az évszakváltás nem csupán az időjárásban hoz változásokat, de a kellemetlen allergiás tüneteket is előidézheti. Kevesen tudják viszont, hogy egyes alapanyagok tovább ronthatják a tüsszögést, a köhögést vagy éppen az orrdugulást.

Bár a levegőben szálló pollen gyakori kiváltó ok, bizonyos ételek is súlyosbíthatják az allergiás reakciókat gyulladáskeltő tulajdonságaik, hisztamintartalmuk vagy éppen az immunrendszerre gyakorolt hatásuk miatt. Igaz, a szezonális allergiákra nincs gyógymód, ám tudatos étrenddel csökkenthetjük a gyulladást, és enyhíthetjük a tüneteket. Ehhez persze tudnunk kell, mely ételeket érdemes elkerülni, így könnyebben átvészelhetjük az allergiaszezont.

Kattints a képre, és nézd meg az ételeket és italokat, amik ronthatnak a szezonális allergia tünetein!

Receptajánló:

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...