5 étel, amit mellőzz a kánikulában, megköszöni a gyomrod

A nagy forróság megviseli a szervezetünket, ez nem újdonság, azt viszont tudnunk kell, hogy az evés és az emésztés szintén tovább terheli testünk működését - ezért nyáron, kánikulában jobban tesszük, ha gyomorkönnyítő fogásokat választunk.

Tudjuk, hogy van pár szerencsés ember, akinek gyakorlatilag vasból van a gyomra, és bármit megehet, se emésztési probléma, se puffadás, se hasfájás nem kínozza. Őket szívből irigylik azok, akik szinte minden étkezés után a mellékhelyiségben töltik a következő fél órát, illetve azok, akik masszívan küzdenek az ételintoleranciák és -allergiák garmadájával.

A nyári kánikulát az emberi szervezet alapvetően megsínyli, így emésztésünk mellett a szívünk, vérkeringésünk, agyműködésünk is, az érzékeny gyomrúak számára pedig a forróságban fogyasztott ételek extra kihívást jelenthetnek.

Mutatjuk, mik azok, amiket inkább kerüljünk el, ha nagy melegben étkezünk, és érzékeny az emésztésünk!

Őket nyugodtan eheted:

Kattintsatok a galériára a nyáron nehezen emészthető ételekért!


Még több nyári tipp:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...