Ennyiért juthatsz friss barackhoz a piacokon és boltokban

A barackszezon már javában zajlik, úgyhogy megnéztük, hogy a piacokon és a boltokban milyen áron lehet a nyár egyik kedvenc gyümölcséhez jutni. Ti mennyiért veszitek?

Valószínűleg már jó néhányan vásároltatok barackot a piacokon, boltokban, és már a befőzésen is túl vagytok! Azoknak viszont, akik még csak most vágnának bele a lekvárfőzésbe, összegyűjtöttük néhány bolt és piac árait.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, idén valamivel olcsóbban juthatunk hozzá a sárga- és őszibarackhoz. Íme a piacok átlagárai:

  • Fehérvári úti piac: kajszibarack - 598 Ft/kg, őszibarack - 498 Ft/kg, nektarin - 598 Ft/kg
  • Vámház körúti piac: kajszibarack - 498 Ft/kg, őszibarack - 298 Ft/kg
  • Debreceni piac: kajszibarack -450 Ft/kg, őszibarack -500 Ft/kg, nektarin - 400 Ft/kg
  • Szegedi piac: kajszibarack - 380-450 Ft/kg, őszibarack -480-550Ft/kg, nektarin - 650-680 Ft/kg

A boltokban is hasonló árakat tapasztaltunk, de van, ahol akciósan is hozzájuthatsz a gyümölcsökhöz:

  • Lidl: sárgabarack - 399 Ft/kg, őszibarack - 298 Ft/kg
  • Aldi: lapos barack - 469 Ft/kg, nektarin - 389 Ft/kg
  • Tesco: sárgabarack - 599 Ft/kg, őszibarack - 499 Ft/kg, nektarin - 489 Ft/kg
  • Spar: őszibarack lédig - 299 Ft/kg, nektarin - 599 Ft/kg
  • Auchan: sárgabarack - 348 Ft/kg, őszibarack - 268 Ft/kg, nektarin - 499 Ft/kg
  • Penny: nektarin 339 Ft/kg

​Ezeket készítsd barackból:

Ha még ennél is olcsóbban szeretnél barackhoz jutni, akkor szedd magad a gyümölcsöt. Bővebb információkért látogass le a Szedd Magad vagy a Gyümölcsvadász oldalára.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?