Így juthatsz fillérekért sárgabarackhoz a szezonban!

Itt a sárgabarackszezon. Mutatjuk, hogy juthatsz legolcsóbban a nyár egyik kedvenc gyümölcséhez.

A sárgabarack, vagy kajszibarack az egyik legkedveltebb nyári gyümölcs, nem véletlenül, hiszen könnyedén felhasználható pitében, tortában vagy sütiben, de főzhetsz belőle lekvárt is. Tavaly nagyon gyenge volt a szezon, de idén sokkal jobb a termés, ami az árakon is visszaköszön. A piacokon és boltokban már kapható a kajszibarack. Mutatjuk, hogy alakul az átlagár:

  • Fehérvári úti csarnok: 598 Ft/kg
  • Vámház körúti csarnok:500 Ft/kg
  • Debreceni piac: 650 Ft/kg
  • Szegedi piac: 600 Ft/kg

A nagyobb áruházláncoknál is 500-550 Ft-os áron kapható a sárgabarack kilója. Összehasonlításképpen, tavaly ugyanilyenkor 700-800 Ft-ot kellett fizetni a gyümölcsért.

Ha ennél olcsóbban szeretnél kedvenc gyümölcsödhöz jutni, akkor érdemes ellátogatnod egy "szedd magad" földre, ahol magadnak szakíthatod le a kajszit a fáról.

Receptajánló:

A Sokszínű vidék, a Szedd magad és a Gyümölcsvadász oldalak segítségével idén is összegyűjtötte, hol lehet sárgabarackot szedni. Bővebb információkért látogass le valamelyik oldalra. Bármelyik földet is választod, a szedés előtt érdemes odatelefonálnod.

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.