5 tipp a tökéletes házi lecsóért - egyetértesz vagy nem?

Legnagyobb nyári kedvencünk, a lecsó mindig vitákat generál az elkészítést illetően - mi erre az 5 tippre esküszünk!

Mindenkinek van egy tuti receptje, hozzávalója, amivel az IGAZI lecsót elkészíti. A ma már hungarikumnak számító ételről annyi biztos, hogy balkáni eredetű, a ma ismert verzió keletkezésének pontos körülményei azonban ismeretlenek.

Lecsóreceptjeinket itt találod!

Következzen most 5 tipp a legjobb lecsóra, amit valaha ettél!

1. Minden az alapanyagokon múlik!

Ha ezt a lépést félvállról veszed, próbálkozhatsz “feljavítani” később hússal a lecsót, mit sem fog érni, mert a jó minőségű paprika és paradicsom a lecsó lelke. Csakis lédús, illatos paradicsomokat válogass, vékony héjú, nem megpuhult lecsópaprikákat, és egészséges, nem elöregedett magyar vöröshagymákat!

2. És az arányokról is beszélnünk kell...

Nagyjából hárman jól tudtok lakni egy kiló lecsópaprikával, de mennyi legyen az annyi paradicsomból? Egyéni ízlés kérdése, de szerintünk három nagy fej dukál, vöröshagymából négy közepes gumó nélkül pedig neki se kezdj az egésznek! Közepes lángon hevítsd fel az aprított zöldségeket a fazékban, majd vedd vissza kicsire, nehogy odakapjon! Jó lecsóhoz idő kell!

3. A lecsót ne napraforgóolajjal, hanem zsírral készítsd!

Piríthatsz füstölt szalonnát már az elején, amin a felaprított hagymát is dinsztelheted, ugyanis óriási pluszt ad a lecsónak a füstös íz! Nem kell pirospaprika, a zöldségektől gyönyörű színe lesz így is!

4. Lecsóba kolbászt!

Ha szalonnát is sütsz bele, fél szál füstölt házikolbász bőven elég lesz, nehogy túl zsíros legyen a végeredmény. Virslivel, debrecenivel egyszerűen nem ugyanaz - a nagyon karakteres füstölt kolbász íze passzol hozzá a legjobban.

5. Ne maradjon ki a hegyes erőspaprika sem!

Ha nem rajongsz a csípős ízvilágért, picit akkor is érdemes használni belőle, mert nem lesz ehetetlenül erős, viszont extra pikantériát ad majd a lecsódnak.

+1: Tálald puha fehér kenyérrel!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek