Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Emlékszel még a '90-es évek retro szódásszifonjaira? Újra menő a házi szódagyártás!

Málnaszörphöz és fröccshöz csakis ez jöhetett szóba, és hordtuk vissza a boltba az üres patronokat cserélni, emlékeztek? Most újta megidézheted a kilencvenes éveket!

Ugye ti is emlékeztek még gyerekkorunk szódás szifonjaira? Mindig pont akkor fogyott ki, mikor a következő adag málnaszörphöz kellett volna még két deci, és vigyázni kellett, amikor a szülők újratöltötték, sokunkat ki is küldtek a konyhából. A “veszély” elhárulta után lehetett aztán újratölteni a bodzaszörpös poharakat a vasárnapi ebédhez. Az pedig alap volt, hogy minden vásárláskor vissza kellett vinni a régi patronokat a boltba, hogy becserélhessük őket. 

Ezt is nézd meg!

Ezek voltak a Kádár-korszak és a '90-es évek rajongott luxusélelmiszerei

Tudtad?

A szóda hungarikumnak számít, feltalálása Jedlik Ányoshoz köthető. 

Ez az újratöltős szódavizes hullám aztán a kétezres évekre szépen lassan kiszorult, mert hozzánk is begyűrűzött az Amerikából induló, műanyag palackos ásványvíz divatja. A dolog azóta is tart, de már fokozódó ellenállás közepette, mert sok vásárló egyre környezettudatosabb, és nem vásárol (vagy csak minimálisan) PET-palackos üdítőket, ásványvizeket.

De akkor mi a megoldás, ha mégis szeretnél bubis vizet inni az ebédhez, vagy az esti roséfröccshöz, esetleg palacsintát sütni?


Biztos hallottál már a szódagépekről, amik nagyjából ugyanazon elv mentén működnek, mint a korábbi, már jól ismert szódásszifonok. Egy patronnal akár hatvan liter szódát is készíthetsz! A kifejezetten szódagépek gyártására szakosodott Sodastream a ‘90-es évek inspirálta, mosolygó arcos adagológombbal tervezett kütyüt álmodott a piacra… éééés, a termék arca nem más, mint a kilencvenes évek egyik ikonikus karaktere, Tori Spelling, azaz Donna a Beverly Hills 90210 sorozatból, akiről a kis ketyere a nevét is kapta. A teljes vizuál, a színésznő szettje, a kertésznadrág is mind a korszak jól ismert, jellegzetes jegyeit elevenítik fel!

Íme, a kilencvenes évek nosztalgiájára építő, mini szódagyár:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SodaStream (@sodastream) által megosztott bejegyzés,

A Delish cikkében az átlátszó, vezetékes telefonokhoz hasonlítja a vadiúj szódagépet. Emlékeztek rá? Ez volt az!

És ha már mindenkit kellően nosztalgikus hangulatba hoztunk, akkor azért egy valamire fel kell hívnunk a figyelmeteket, ami biztosan nem kilencvenes éveket jellemzi. A Sodastream készüléke az egyszer használatos műanyag palackokat hivatott helyettesíteni, amivel a gyártó a fenntarthatóbb fogyasztásra hívja fel a figyelmet.

A Sodastream marketingigazgatója így nyilatkozott: “imádjuk a kilencvenes éveket, és szívesen is ünnepeljük ezt a király évtizedet, viszont tudjuk, hogy nem minden trendnek kell visszatérnie” – utalt Matti Yahav a PET-palackok idejétmúltságára és környezettudatos szemléletmód fontosságára.


Csak üdvözölni tudjuk a vállalatok ökotudatosságát, és az ilyen menő termékeket! Ti kipróbálnátok a Tori szódagépet? Ha igen, erre most várnotok kell, mert a termékből a gyártó hivatalos honlapja szerint mindet eladták!

Ezeket olvastad már? 

via Delish

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

istvanjuhasz19
istvanjuhasz19 Mon, 2019-08-12 15:17

Napi két palack ásványvizet iszom, ha itt vannak a gyerekek ennél jóval több is fogy. Ez éves szinten több mint ezer palackot jelent.Ha működne még a visszaváltható verzió, akkor 800-900 palackkal kevesebb szemetet termelnék... Tényleg ennyire gyengék a "zöldek", és erős az ásványvíz lobby? ( 2015 eleje- Mészáros ásványvíz palackozót indít , 2018 január- megszűnik a visszaváltható patronok forgalmazása.)