Elképesztő - csak egyféle ételt hajlandó enni ez a terhes nő

A szakértők szerint ez egyáltalán nem egészséges várandósan és őrültség, hogy ezt csinálja a saját gyerekével.

A 23 éves, dán Anne Jensen akkor váltott vegán életmódra, mikor elkezdett hullani a haja, izomrángásai voltak és állandóan levert volt. Rengeteg YouTube-videót nézett a témával kapcsolatban, ahol rengetegen dicsérték a nyers irányzatot.

Mi is az a nyers vegán?

A nyers vegán étrend alapjai a gyümölcsök, zöldségek, csírák, olajos magvak és a zöld növények hőkezeletlen (főzés, sütés, párolás, füstölés stb. nélküli) fogyasztása. Az étel elkészítése nem mehet 40-48 °C fölé, mert az megváltoztatja a kémiai összetételét, ezáltal csökkentve annak táplálkozási értékét.

Anne-nek nagyon tetszett a dolog, de egy ezen belüli alkategóriát választott: a fruitariánus irányzatot, tehát ő csak is kizárólag nyers gyümölcsöket eszik.Egyébként Anne 12 éves koráig teljesen normálisan étkezett, aztán, hogy imponáljon a barátainak vegetáriánus lett. „Előtte sokat ettem, de az nem biztosított megfelelő üzemanyagot” – mondta. A fiatal kismama ezért úgy döntött, hogy terhessége alatt is megpróbál eszerint az irányzat szerint étkezni és csak gyümölcsöt eszik.

A nő éppen a terhessége 25. hétben jár, de bevallotta, hogy már egy kicsit csalnia kellet, mert néhány főtt ételt a rosszullétei miatt be kellett iktatnia. A szülés után viszont mindenképpen szeretne visszatérni a régi életmódjához, sőt a gyermekét is csak gyümölccsel szeretné majd etetni. Ebben egyébként szerelme maximálisan támogatja, hiszen ő is ezt az irányzatot követi.

Anne egy napi étrendje:

Reggeli: Reggelire csak egyfajta gyümölcsöt eszik, ez lehet pl.3 sárgadinnye vagy egy fél görögdinnye.

Ebéd: Gyümölcs smoothie 5 banánból, 10 datolyából, egy kis erdei gyümölcsből és vízből.

Vacsora: Spenótból, 3 fej római salátából, paradicsomból álló saláta, és mangóból, narancsból és eperből álló gyümölcsdzsúz.

Bodon Judit dietetikus szakértőnk véleménye

Azzal gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy senkinek nem javaslom, hogy ezt az irányt kövesse. A várandósság ideje alatt különösen nem, gyerekkorban szintén nem, de személy szerint egyéb időszakokban, életkorban sem. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne ehetnénk gyümölcsöt, sőt, vitamin-, ásványianyag-, antioxidáns-, élelmirosttartalmuknak köszönhetően ezek az élelmiszerek fontos szerepet töltenek be a kiegyensúlyozott étrendben. Azonban a csak gyümölcsből álló étrend biztosan fehérje-, és zsírhiányos, ezért hosszú távú fenntartása hiánybetegségekhez vezet.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Facebook

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!