Újjászületik tőle a tested: ezért egyél sok élesztőt

Az élesztő nemcsak az ételeink elkészítését könnyíti meg, hanem egészségesebbé tesz. Miért érdemes élesztőt enni? Meggyőző érveket hoztunk!

Az élesztő a benne lévő vitaminoknak, ásványi anyagoknak és aminosavaknak köszönhetően meglepően jó hatással van a szervezetünkre. Dr. Martin Schröder német orvos kutatásaiban arra az eredményre jutott, hogy az élesztőben gyakorlatilag minden vitamin megtalálható.

Élesztő üvegben
Újjászületik tőle a tested: ezért egyél sok élesztőt

A nyers élesztő nátriumban, B-vitaminokban és káliumban is gazdag.

Lúgos kémhatása révén az élesztő közömbösíti a savakat, megnyugtatja a gyulladt szöveteket, enyhíti a bélirritációt és a fekélyesedés okozta kellemetlen panaszokat. 

Antibiotikum szedése esetén probiotikumként segíti az emésztőrendszerünket a benne lévő laktáznak, szacharóznak és maltáznak köszönhetően.

Miért érdemes tehát élesztőt enni?

  • B-vitaminokban gazdag, ami védi az idegrendszert.
  • Csökkentheti a depresszió tüneteit, enyhíti a szorongást.
  • Javíthatja az alvás minőségét is.
  • A vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhetően képes helyreállítani a kiugró vércukorszintet.
  • A magas koleszterinszintet csökkentheti, a HDL-, azaz a  „jó” koleszterin arányát növeli a vérben.
  • Stimulálja a kollagéntermelésért felelős kötőszöveti sejteket, így fiatalságunk megőrzésében is segít.
  • Arcpakolásként használva is szebbé teszi a bőrt, hiszen kivonja a szennyeződéseket.  A legegyszerűbben maszkként vagy arcradírként alkalmazhatjuk: keverjük össze a friss élesztőt némi meleg vízzel vagy joghurttal és egy kis mézzel. Várjunk egy kicsit, majd a keveréket ecset segítségével kenjük fel az arcunkra. Legalább 15 percig hagyjuk rajta, majd óvatos, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük le!

Forrásunk volt.


Olvass még a témában:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...