4 ok, ami miatt nem úgy viselkedik az élesztő, ahogy illene

Az élesztővel készülő péktermékekről többnyire puha, foszlós tészta jut mindenkinek eszébe. Viszont az otthoni kísérletezgetésbe némi bosszúság is vegyülhet, ha például kalácsot sütsz és egyáltalán nem emlékeztet se ízre, se állagra arra, amit frissen vettél a pékségben és szeltél a reggelihez. Otthon Tippünkben eláruljuk, mi az az 4 tényező, amire nagyon figyelj, ha élesztővel dolgozol!

Az élelmiszeriparban ismeretes élesztőgomba, vagy közismertebb nevén élesztő világosbarna színű, kissé ruganyos állagú, sajátos ízű és illatú termék, amit frissen, fagyasztva és szárított formában is megtalálunk a boltokban. Elsősorban a tészták lazítására használjuk, de nem mindig érezhetjük úgy, hogy ez valóban megtörtént. Összegyűjtöttük nektek mi az a 4 ok, ami miatt nem úgy viselkedik az élesztő, ahogy illene.


Süteménysütési technikák és praktikák:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek