4 élelmiszer, amit kerülj el, ha ekcémával küzdesz

Az ekcéma igazán kellemetlen bőrbetegség: váratlanul bukkan fel és nem akar elmúlni. Ha te is ekcémával küzdesz, vannak olyan ételek, amiket jobb, ha messziről elkerülsz.

Az ekcéma a bőr gyulladása, amely leggyakrabban allergiás válaszreakcióként alakul ki. A kellemetlen, vörös, viszkető és néha hólyagos, száraz foltokat számos dolog okozhatja. Az ekcéma kiváló okai között vannak bizonyos ételek, anyagok, amelyekkel a bőrünk érintkezik és persze a stressz is. Az ekcémára fogékonyak szinte folyton szenvednek a bőrproblémától, egyeseknél pedig csak nagyon ritkán, vagy időszakosan fordul elő. Bár mindenkinél más és más okai lehetnek az ekcémának, vannak olyan ételek, amelyek érdemes az ekcémával élőknek elkerülni.

Nézd meg galériánkban a kerülendő ételeket:

Forrásunk volt.


Még több egészséges ital, ami csodákra képes:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...